PESÄNRAKENNUKSEN TUOTOKSIA

*Postaus toteutettu yhteistyössä Desenion kanssa

Kotiin palatessa tulee aina mieletön draivi laittaa ympäristöään uuteen uskoon. Tekee mieli jynssätä koti putipuhtaaksi, pestä ikkunoista talven jättämät jäljet ja konmarittaa omaisuuttaan taas pienemmäksi, kun on kerran koko talvenkin pärjännyt yhdellä repullisella. Mutta tämän kaiken lisäksi tulee myös ihan käsittämätön tarve sisustaa ja tehdä kodista sellainen turvallinen satama, joka näyttää just eikä melkein omalta.

Ollaan päivitetty entinen hieman epäsopiva ruokaryhmä uuteen, vaihdettu olohuoneen järjestystä ja tänään viimeisimpänä puunattu parveke siihen kuosiin, että se ei kaipaa kuin muutamat kesäkukat ja yrtit ollakseen ihana keidas keskellä Hermannin vilinää. Sisätiloihinkin kaipasin jotain uutta ja siksi kaivelinkin sähköpostistani Desenion viestin, jossa ehdoteltiin yhteistyötä heidän laajan julistevalikoimansa parissa.

Vietin varmaan kaksi kokonaista iltapäivää selaillen eri vaihtoehtoja. Lähdin liikenteeseen sillä ajatuksella, että haluan jotain värikästä tai tummanpuhuvaa ja ostoskori täyttyikin ihan hurjaa vauhtia. Lopullisen karsinnan seurauksena huomasinkin, että sinne jäi valkoista ja hieman pastellia. Haha, minkäs sitä koira karvoilleen voi.

Päätin satsata uuteen taulukollaasiin, jonka kasasin tutusti ja turvallisesti olohuoneen lipaston päälle. Valitsin sinne taiteellista puoltani viehättävän väriläikän, jossa on sulassa sovussa muutama siveltimen veto sekä viivapiirroksen tupakoivasta naisesta. Pikkuiset kultaiset kehykset vetivät myös jostain syystä puoleensa ja niihinkin päätyi mustavalkoista.  Hygge-juliste oli pakko saada, se kun tuntui kuvastavan tätä pesänrakennuksen missiota paremmin kuin hyvin.

Taustalla näkyvä kasvijuliste on vanha kuin taivas, mutta se sopi kollaasiin minusta paremmin kuin hyvin, sillä siinä on samoja sävyjä kuin viereisissä siveltimen vedoissa. Musta olikin kiva huomata, miten hyvin julisteet solahti yhteen vanhojen kanssa.

Color Strokes / Line Cactus / Smoking Girl / Hygge / Marc Jacobs

En tiedä saako näistä tiukasti rajatuista kuvista selvää, mutta lipasto on vaihtanut paikkaansa ja hengailee nykyisellään siinä, missä meidän sohvamme oli ennen. Tuo hennon vaaleansininen seinä on ainoa värillinen seinä meidän olohuoneessamme ja sohva onkin siirretty nyt vastakkaiselle seinälle, jossa se näyttää hieman orvolta valkoista seinää vasten. Siispä halusin sen kaveriksi jonkun ison taulun. Alkuajatukseni jostain tummansinisestä, joka mätsäisi meidän uuden nojatuolin kanssa lensi kuitenkin romukoppaan, kun törmäsin alla näkyvään tekstitauluun.

En yleensä edes välitä tekstitauluista, mutta tämä kolahti huolella niin sanomansa kuin ulkonäkönsä puolesta. Valitsin julisteen isoimmassa mahdollisessa koossa ja kehyksiksi klikkailin ostoskoriin kultaista, jotka ryhdittävät julistetta minusta entisestään.

It would be a much more
beautiful world if people did as
they pleased and not what they
thought other people expected
of them.

Taulu ei ole päässyt vielä seinälle asti, mutta nostin sen havainnollistavasti sohvan selkänojalle kuvien ottamista varten. Ja siellä se on itseasiassa keikkunut siitä lähtien. Katsotaan kuinka pitkään ollaan proskranaatio-vaiheessa eli kuinka pitkään kestää, että se ihan oikeasti pääsee seinälle. Itseni ja mieheni tuntien siinä voi mennä hetki.

Mitä olette mieltä tauluvalinnoista? Sopivatko ne hyvin ympäristöönsä?

Niin ja tietysti, jotain kivaa olisi teillekkin eli alekoodi, jolla saatte mukavan alennuksen, jos tuntuu siltä, että omatkin seinät kaipaisi vähän piristystä. Jos Desenio on teille entuudestaan tuntematon, niin voin kyllä suositella vilpittömin mielin. Ainoa aikaavievä vaihe on se, kun yrittää päättää, että mikä niistä kaikista ihanista olisi nyt se kaikkein ihanin. Sen jälkeen kaikki toimiikin sutjakkaasti. Varsinkin jos olette yhtä konnia kuin minä ja suostuttelette poikakaverin kantoavuksi postireissulle.

Koodilla “PIUKKUU25” saat 25% alennusta julisteista* 8.-10.5. välillä *Ei koske kehyksiä tai handpicked-/collaboration-osioiden julisteita.