KOLME KEINOA TUODA RIPAUS KEVÄTTÄ ASUIHIN

Olen tehnyt tänä keväänä useita hankintoja vaatekaapin puolelle, mutta olen huomannut ostojeni keskittyvän suurimmilta osin asusteisiin. Ja hyvä niin, sillä vaatteita kaapeista jo löytyykin, mutta jopa ne mieluisimmat tuntuu välillä vähän tunkkaisilta, kun niiden kanssa olevat asusteet ovat jo hieman parhaat päivänsä nähneitä. Ei sillä, en edelleenkään kannusta vaihtamaan vaatekaappia jokaisen sesongin yhteydessä, mutta välillä sitä kaipaa vähän piristystä.

Ilman lämpötilat eivät edelleenkään ole mitenkään kovin kesäisen helliviä ja vaatteetkin ovat sen mukaisia. Olen edelleen kiinni neulepuseroissa ja paksuissa takeissa, mutta olen ainakin siinä onnellisessa asemassa, että en ole kyllästynyt niihin talven jäljiltä. Mutta silti kutkuttelisi jo olla ihan kevät-meiningeissä. Muutamalla asusteella koko setti muuttuu  onneksi jo sen verran, että voi sanoa olevansa toukokuussa marraskuun sijaan.

Nappaa alta vinkit talteen, jos villakangastakki alkaa jo sellaisenaan kyllästyttämään.

Vaihda kaulahuivi korvakoruihin!

Tämä kevät on korviksien kulta-aikaa. Jopa niin kovasti, että meikälikka, joka ei juurikaan korviksia käytä, on ostanut useamman parin kevätasuja ilostuttamaan. Parasta trendissä on tietenkin se, että malleja, materiaaleja ja värejä on niin monenlaisia. Valikoimaa löytyy kaupoista runsain mitoin ja omat mieleisensä saa napattua mukaan aika satavarmasti edullisesti alle parilla kympillä. Näyttävät korvikset voi pukea arkiasujen lisäksi helposti myös juhlaan. Esimerkiksi se vaatekaapin vakkarimekko saa ihan uutta eloa, kun yhdistää sen kanssa vaikkapa jotkut hieman riitelevän väriset korvikset. Mulla itsellä on esimerkiksi kesän juhliin vihreä kietaisumekko, jonka ajattelin pukea punaisten korvakorujen ja huulipunan kanssa.

Mun tämänhetkiset lempparit on kuitenkin ehdottomasti nämä kuvissa näkyvät keltaiset tupsut, jotka ostin Malesiasta. Ovat tarpeeksi kevyet mun raskaille korvalehdilleni ja piristävät asun kuin asun. Niin ja sopivat pirun hyvin harmaan kanssa, mikä on positiivista, jos se on vaatekaapin suosituin väri.

Pesaise tennarit kevätkuosiin!

Vielä ei ole ihan niin lämmin, että voisi siirtyä kokonaan kesäkenkiin, mutta välisesonkien paras kaveri onkin tennarit. Jos kaapista löytyy jo kivat yksilöt, niin suosittelen antamaan niille kunnon keväthuollon, jos sitä ei ole tullut hetkeen tehtyä. Valkoisten pohjien paras kaveri on taikasieni, mokkapinnat saa kuosiin mokkaharjalla ja tekstiilit suosittelen heittämään raa’asti pesukoneeseen. Joskus vähän elähtäneetkin tossut saa ihan uuden elämän pesulla ja esimerkiksi uusilla kengännauhoilla.

Niin ja varma kevään merkki on myös se, että lahkeet uskaltaa kääräistä ylös ilman pelkoa jäätymiskuolemasta.

Heivaa koko talven olalla keikkunut laukku ja vaihda se keveämpään!

Tänä keväänä kaduilta bongaa muun muassa ihania punottuja korilaukkuja sekä olan yli kiepsautettuja vyölaukkuja. Viimeisin olisi omallakin himotus-listalla, mutta en ole vielä löytänyt sitä oikeaa. Mutta se kevyt ja keväinen voi hyvin olla myös jotain, mitä sieltä vaatekaapista jo löytyy. Joillekkin kevät tarkoittaa vaaleaa kangaskassia tai värikästä pikkulaukkua. Tai voihan sen vanhan veskan myös tuunata vaikka silkkihuivilla tai laukkukorulla. Kunhan siitä tulee juurikin sellainen ihanan kepeä kevätmieli.

Mun kesäkassini on tänä vuonna tämä hauska, Zalandolta tilattu pikkulaukku. Sen punottu pinta, kultaiset yksityiskohdat ja värikkäät tasselit, jotka saa myös helposti irroitettua, vetivät tehokkaasti puoleensa. Kannoin muuten ennen aina mukanani puolta omaisuutta, mutta tykästyminen näihin pikkuisiin käsilaukkuihin on tehnyt suht hyvää jo ihan selänkin kannalta. Nykyään mukana kulkee vain just se välttämätön ja yksi ekstra huulikiilto.

Takki H&M/ Raitapaita Marimekko/ Villaneule Part Two/ Farkut KappAhal/ Laukku Zalando/ Tennarit Adidas/