SUPERSEKOITUS

Syksyn kiireet on asettaneet hieman haasteita tasaisen ruokarytmin säilyttämiseen, joka itselläni ainakin on avain hyvään oloon ja kohtuulliseen syömiseen.

Aamiaisesta en tingi ja sen syön jokaisena aamuna vaikka olisi kuinka kiire. Aamiaisessa en myöskään kauheasti varioi, vaan syön aina samaa eli kauraleipää kasviksilla, paistetuilla kananmunilla ja ravintohiivalla. Lounaat tehdään usein valmiiksi jo edellisenä iltana, joten senkin syön suhteellisen tunnollisesti, kunhan vain muistan ottaa sen aamulla jääkaapista mukaani.

Ihan lennosta mä oikeastaan syön vain välipaloja, joiden pitää olla nopeasti tehtävissä joko sillä hetkellä tai helppoja kuljettaa mukana töihin tai harjoitteluun. Pikku nälkään menee hyvin kourallinen pähkinöitä, raakapatukka tai hedelmä, mutta isompaan nälkään duunailen usein raakapuuroja tai jugurtteja. Niiden kylkeen kun heittää marjoja tai banaanin ja hieman pähkinöitä tai siemeniä, niin nälkä pysyy loitolla useamman tunnin.

CoCoVilta lähetettiin mulle tuotteita testaukseen ja ajattelinkin nostaa teille esiin mun ehdottoman lempparini, jota on tullut syötyä lähes päivittäin juurikin välipalojen yhteydessä.

Super5 Siemenet ja Marjat on CoCoVin tämän syksyn uutuus, jossa on kätevästi yhdessä pussissa sekoitus ravintorikkaita superfoodeja. Pussin sisältä löytyy viittä eri raaka-ainetta: kokonaisia mulperi- ja gojimarjoja sekä kurpitsan- , pellavan- ja chian siemeniä. Nää kaikki viisi on yksinäänkin niin suunmukaisia, että en jotenkin edes olettanut että tää voisi olla mitään muuta kuin hyvää. Mutta tää onkin ihan tosi herkullista ja antaa kivasti variaatioita välillä tylsäksi käyviin puurokulhoihin. Sekoitusta voi käyttää sellaisenaan esimerkiksi tuorepuurojen päälle tai sitten hyödyntää sitä vaikkapa leivonnassa.

Mä olen lapannut sitä muutaman lusikan juurikin puurojen ja jugurttien kylkeen. Täydellinen yhdistelmä syntyy esimerkiksi kauramaitoon turvotetuista kaurahiutaleista, vadelmista, Super5 siemensekoituksesta ja lorauksesta hunajaa. Näissä kuvissa näkyvässä kulhossa on simppelisti vain kreikkalaista jugurttia ja banaania siemensekoituksen kaverina. Toimii erittäin hyvin ihan kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Olisko muita superhelppoja välipalavinkkejä?

Tätä juoksua töiden ja harjoittelun välillä kestää tässä nyt vielä joulukuun alkuun asti, että ehdin kyllä testailemaan välipalan jos toisenkin ennen reissuun lähtöä.