VÄLIPALOJEN TOP 4

Food prep on saanut tänä kesänä ihan uuden merkityksen, kun päätettiin, että tehdään meidän kaikki ruuat työeväistä lähtien itse ja oikeasti syödään siltikin kunnolla. (Terveisin minä, joka söin koko viime kesän työlounaaksi raakapuuron banaanilla.) Eväslaatikon täytteet nyt eivät niin hankalia ole, kunhan jaksaa vähän nähdä vaivaa ja kokata kerralla isompia annoksia, joista voi sitten kauhasta aina seuraavaksi päiväksi lounasta.

Mulla sen sijaan on aiheuttanut vähän päänvaivaa se sellanen välipala, jonka pistelis suihinsa ennen lounasta, niin, että olisi silti vielä ruokahalua kunnon ruokaa kohtaan. Siksipä ajattelin, nyt kun koko muukin kansa palailee taas lomalaitumilta töiden ja koulun pariin, listata hieman omia välipalalemppareitani.

Tämän hetken top 4:sessa mennään näillä.

1. Smoothie, oi smoothie. Tänäkesäinen versio on syönyt sisäänsä aika järjestelmällisesti yhden banaanin, muutaman jäisen mansikan, vadelmia, kauramaitoa sekä alkukesästä testiin saatua Terranovan Living Wellbeing Super-blendiä. Viimeisimmässä yhdistyy sellainen määrä erilaisia antioksidantteja, proteiineja ja rasvahappoja, että on parempi että kurkkaatte itse listan täältä, jos se sattuu kiinnostamaan. Smoothien surrautan useimmiten sellaisina päivinä, jolloin työvuoroni alkaa vasta myöhemmin iltapäivästä, jolloin saan syödä sen tuoreimmillaan vielä kotona.

2. Jugurttikippo. Tämä on mun tavallisin kahvitaukoeväs niille päiville, kun työtunteja on reippaammin. Muutama lusikallinen kreikkalaista jugurttia, kylkeen hieman kaurahiutaleita, pähkinöitä, siemeniä, tuoreita tai pakastettuja marjoja ja loraus hunajaa. Maistuu aina ihan yhtä hyvälle ja pitää nälkää hyvin ilman ähkyä.

3. Kasvissatsi eli maailmankaikkeuden helpoin välipala. Pilko rasia täyteen kasviksia, mitä kaapista nyt sattuu löytymään. Porkkana, avomaankurkku, paprika, retiisit ja kukkakaali toimii aina ja voipa sinne sekaan viskata vaikka yhden omenankin. Rouskuttele menemään sellaisenaan tai heitä mukaan pieni satsi hummusta.

4. Raakapatukat. Mun hätävaraeväänä toimii raakapatukat, mutta ne on kyllä varattu juurikin niille päiville kun ei vaan ehdi. Tätä tapahtuu onnekseni hyvin harvoin. Mun vakio-ostos on Leaderin raakakaakao-appelsiini, se maistuu kahvin kanssa ihan taivaallisen hyvältä.

Jakakaahan parhaat välipalavinkkinne kommenttilaatikkoon, sekä minun että toistenne iloksi. Sillä tuskin olen ainoa, joka välillä kaipaisi vähän vaihtelua tähän ainaiseen eväslaatikkorumbaansa tai siihen laukun pohjalle muussantuneeseen banaaniinsa.

* Ravintolisä saatu testaukseen blogin kautta