ASIOITA, JOITA RAKASTAN SUOMEN KESÄSSÄ

Vaikka tänä vuonna kesä on säidensä puolesta ollut vain varjokuva siitä, millaisena sen unelmissani näin, olen silti onnellinen, että kesä on. Ei sen tarvitse olla niin iso ja ihmeellinen, jonka harteille kasaa hirmuisia paineita. Annan kesän ihan olla vaan ja tuoda eteeni omaa tahtiaan niitä hetkiä, joita voi sitten syksyn pimeinä iltoina muistella lämmöllä.

On kuitenkin asioita, joille haluaisin antaa erityishuomion, kiitoksen siitä, että ovat. Sillä Suomen kesä, onhan se ihan ainutlaatuinen omalla persoonallisella tavallaan.

Rakastan sitä..

..että vilpoisat säät mahdollistavat pukeutumisen. Meidät oli eilen kutsuttu vieraiksi ristiäisiin ja sen normaalin kesäisen ”ääh liian kuuma, voiko lähteä alasti”-repliikin sijasta tiesin heti, että tahdon pukeutua punaiseen mekkooni, joka ei ole päässyt vielä ulkoilutukselle tänä kesänä. Paljaat varpaat ja kevyt bomber tekivät siitä sekä juhlavan että kesäisen. Viihdyin näissä oikein hyvin.

..että jokainen automatka tuntuu roadripiltä, kun peltojen reunat kukkivat lupiineja, kaiuttimista raikaa Ultra Bra ja kojelaudalla keikkuva karkkipussi katoaa tasaista tahtia äänen hoilottamisen lomassa. Joku kerta maalle mennessä haluan aikatauluun sen verran luppoa, että voimme pysähtyä vaikka termarikahveille keskelle maaseutua.

..että kauppojen hyllyt notkuvat tuoretta. Eilinen kauppareissu oli taas yhtä juhlaa, kun koriin sai kasata niin paljon kasviksia ja hedelmiä, kuin vain jaksoi kotiin kantaa. Uhosin miehelle, että tällä viikolla syödään ihan ekstrapaljon tuoretta ja ajattelin pitää lupaukseni. Ne kun antavat niin paljon virtaa arjen keskellä.

..että ihmiset juhlivat, nauravat ja nauttivat olostaan. On kesäjuhlia, spontaaneja pyöräretkiä, jätskikippojen kanssa vietettyjä iltoja ja muutamat viinilasilliset parvekkeella auringonlaskua katsellen.

..että voi kuvata vasta kymmenen jälkeen illalla ilman minkäänlaisia ongelmia. Ainoa lisä näihin kuviin oli tämä hieman tummasävytteinen värimaailma, jonka halusin pitää sellaisenaan sekä jo hieman kulahtanut naama, jonka laitoin kuntoon jo aikaisin aamulla. Eipä paljon haittaa, kun oli mukava kesäpäivä takana.