MEKSIKOLAISET PAPRIKAT

Laiskan kasviskokin päivitykset jatkuvat, hurraa ja sitä rataa. Tällä kertaa jälleen käyttökohteita jämäriisille tai voi toki riisin keittää tätä vartenkin. Lisäksi reseptissä näyttelee osaa yksi salaisista paheistani, valmis tacomauste, jota ostan aina lukematta pussin kylkeä. Tieto lisää tuskaa, tiedättehän.

MEKSIKOLAISET PAPRIKAT
– kaksi paprikaa
– suolaa ja pippuria
täyte:
– 2rkl oliiviöljyä
– keltasipuli
– 2 kynttä valkosipulia
– pätkä kesäkurpitsaa
– porkkana
– pakastemaissia
– desi kidneypapuja
– muutama desi täysjyväriisiä
– tacomaustetta
päälle:
– juustoraastetta
– silputtua korianteria

Aloita kääntämällä uuni 200 asteeseen. Pese ja halkaise paprikat, poista siemenkodat ja kannat. Asettele puolikkaat uunivuokaan, rouhi päälle pippuria sekä suolaa ja nosta uuniin pehmenemään siksi aikaa kun valmistat täytteen.

Pilko kaikki kasvikset pieniksi kuutioiksi. Lämmitä pannussa öljyä ja kumoa keltasipuli kuullottumaan. Lisää perään valkosipuli, kesäkurpitsa ja porkkana sekä maissi ja pavut. Kääntele settiä kunnes kasvikset pehmenneet. Lisää riisi, loraus vettä ja tacomaustetta. Voit myös maustaa itse, esimerkiksi jeeralla, paprikalla yms. Nosta paprikat uunista, lusikoi hetken pannulla muhinut täyte sisään ja päällystä juustoraasteella. Pidä uunissa kunnes juusto on sulanut.

Ripottele päälle oima kasa korianteria (ja halutessasi mausta vaikka chilikastikkeella) ja anna jäähtyä hetken aikaa ennen syömistä. Hyvää ruokahalua!

PS. Tuplaamalla täytteen määrän, tulet paprikoiden lisäksi samalla paistaneeksi itsellesi eväslaatikon täyttettä seuraavalle päivälle! Mä tein tuon riisihässäkän noin kaksinkertaisena (eli täysi tetra kidneypapuja yms.) ja siitä riitti vielä paprikoiden jälkeenkin iso setti poikakaverin seuraavan päivän lounaaksi.