MITÄ PAKATA KAAKKOIS-AASIAAN?

Siinäpä vasta kysymys. Ja vieläpä sellainen, mitä multa kysytään erittäin usein. Oikeastaan ihan oikeutetusti, sillä mä oon pahalaatuinen pakkausnarkomaani, sellainen ketä suunnittelee ja rullailee kuteitaan asiaan kuuluvalla hartaudella. Tällä kertaa taisin pakata reppuni ensimmäistä kertaa noin kaksi kuukautta ennen lähtöä, hehe.

Ja kun tässä kerran naisia ollaan, liittyy tuo kysymys juurikin vaatteisiin, ei niinkään otsalamppuihin tai muihin myöskin hyödyllisiin juttuihin. Ja se on oikeastaan ihan jees, toimiva vaatetus kun on yksi reissaamisen iloista. Reppureissatessa ei usein ulkonäöllä koreilla eikä vaatekertaa ole saatavilla niin yltäkylläisesti kuin himassa. Mutta silti on mukava näyttää hyvältä ja kulttuuriin sopivalta. Lisäksi, kun sun elämä on pakattuna yhteen pieneen reppuun, sillä on oikeesti jotain merkitystä, että vaatteet pelaa hyvin yhteen.

Mun pakkaaminen on hioutunut suhteellisen hyvin vuosien kuluessa ja tällä kertaa en tainnu pakata yhtäkään hutia mukaani. Olisi hirveän rohkeaa tehdä listaus, jonka uskoisin sokeasti toimivan jokaisella, joten mieluummin kerron, mitä olen itse pakannut mukaani.

YLÄOSAT
Näissä noudatan omalla kohdallani tasan kahta sääntöä: väljää ja hengittävää. Se pidätkö enemmän topeista, t-paidoista tai vaikka pitkähihaisista, on täysin sun päätettävissäsi. Neutraalit värit ovat helposti yhdisteltäviä ja esimerkiksi yksinkertainen musta toppi käy moneen tilanteeseen.

Mulla on tällä kertaa repussa:

– Kolme väljää t-paitaa. Yksi harmaa, yksi musta ja yksi tummanharmaa. Viimeinen näistä on jo tosi kulahtanut, muutaman reisuun kokenut ja käytänkin sitä uimiseen ja rannalla hengailuun. Toiset kaksi käyvät tilanteeseen kuin tilanteeseen, eli ovat todella simppeleitä perustrikoita.
– Kolme toppia. Yksi musta naruolkaiminen iltamenoihin, yksi leveäolkaiminen tummanharmaa päiväkäyttöön ja yksi valkoinen pellavatoppi, jota käytän nukkumiseen ja himassa hengailuun.
– Kaksi pitkähihaista. Toinen on ohut pellavaneule, johon voi turvautua viileänä iltana tai matkustaessa turhan tehokkaasti ilmastoiduissa kulkuvälineissä. Toinen on farkkupaita, jota voi joko kerrostaa neuleen kanssa tai käyttää sellaisenaan toppien ja t-paitojen päällä.
– Kimono. Rantahengailuun, iltamenoihin narutopin päälle, you name it.
– Tunika. Väljä valkoinen hippitunika on parasta kaveria lyhyiden shortsien kanssa.

ALAOSAT
Alaosien kanssa oon yleensä paljon leikittelevämpi kuin yläosien kanssa. Shortsit jollain kivalla kuosilla kestää paremmin likaantumista kuin yksiväriset (ja let’s face it, istut reissussa mitä ihmeellisemmissä paikoissa) ja väljät pitkälahkeiset housut suojaavat kivasti auringolta sekä hyttysiltä.

Mulla on tällä kertaa repussa:

– Kolmet shortsit. Määrä tuntui aluksi hurjalta, mutta on ollut just hyvä. Yhdet puuvillaiset kaupungille, yhdet kevyemmät nukkumiseen ja himailuun ja yhdet tekokuituiset rannalle.
– Kahdet pitkälahkeiset. Pakkasin tällä kertaa mukaani ohuet trikoohaaremit, mutta tilalla voisi olla oikeastaan mitkä vain viileät ja väljät housut. Lisäksi ostin itselleni uudet juoksutrikoot, vajaalahkeiset ja ilman mitään urheiluun viittaavia logoja tai yksityiskohtia. Toimivat itse urheilussa että housujen korvikkeena.

MUUT
Kelaa mihin muuhun tykkäät pukeutua, kun helleraja paukkuu Suomessa, mutta ole käytännöllinen. Itse tykkään shortsihaalareista ja ohuista väljistä mekoista, siispä pakkasin mukaani myös sellaisia.

Mulla on tällä kertaa repussa:

– Kolme mekkoa. Kahdesta löytyy hihat, polven yläpuolella päättyvä helma ja paljon väljästi laskeutuvaa kangasta, olen käyttänyt näitä ehdottomasti eniten. Ovat säädyllisiä, vaikka paljastavatkin säärtä. Ihanan helppoja. Vähemmän käytettynä mukana on trikoinen midimekko naruolkaimilla. Tämä päätyy päälle enemmän viimeistään Malesiassa, jossa polvien näkyminen ei ole suotavaa.
– Shortsihaalari. Vilautusvaara nolla.

ASUSTEET
Reissussa asusteet ovat erityisessä arvossa. Hyvät kengät ovat ehdottomat ja yhdet tärkeimmistä mukaan pakattavista asioista sekä toimiva laukku helpottaa arkea kummasti. Valehtelisin myös, jos en myöntäisi nauttivani muutamasta kauniista korusta, joita raahasin mukaani. Ne piristää mieltä kummasti.

Mulla on tällä kertaa repussa:

– Kaksi huivia ja sarongi. Isompi huivi on ehdoton matkakumppani matkustaessa ja viileinä iltoina. Pienemmän sidon rannalla pääni suojaksi. Sarongi on jokaisen reissaajan monitoimiasuste. Käy esimerkiksi pyyhkeenä, peittona sekä rantavaatteena.
– Kolmet kengät. Varvassandaalit, paksupohjaiset nahkasandaalit sekä kevyet lenkkarit. Kombo, jolla olen pärjännyt reissun kuin reissun.
– Kangaskassi ja pikkulaukku. Pitkillä hihnoilla varustetun kangaskassin voi heittää selkään repun tapaan ja pikkulaukku on mukava silloin, kun luvassa on kaupungissa hengailua tai jotain vähän fiininpää. Tosin pärjäisin kyllä hyvin pelkällä kangaskassillakin.
– Maltillinen määrä koruja. Ota mukaasi muutama lemppari, jonka hukkuminen ei kuitenkaan ole maailmanloppu. Loput voit ostaa tuliaisina mestoilta.
– Kello. Ehdottoman käytännöllinen matkustaessa ja kaupungilla. Vältyt turhalta puhelimen kaivelulta. Mulla tällä kertaa mukana Triwalta saatu nahkarannekkeinen kello, johon oon salaa jo vähän rakastunut.

Puuh, siinäpä vasta listaus. Toivottavasti siitä olisi apua seuraavalle, joka pohdiskelee, mitä sinne rinkkaan oikein lähtisi sullomaan. Itselläni tämä varustus on palvellut hyvin jo muutaman kuukauden, mitä nyt ehkä vähän haaveilen shoppailevani muutaman uuden mekon maaliskuun Malesian reissulta.