LOKAKUUN LEMPPARIT

Koska selittely on erittäin looginen tapa aloittaa noin joka toinen postaus, tahtoisin näin ihan aluksi ilmoittaa, että tämän postauksen piti tulla ulos jo viime viikolla. Siis silloin kun ihan oikeasti oli vielä lokakuu. Syyllisiä myöhästymiseen on kolme.

Ensimmäiseksi syytän tietoteknisiä ongelmia, jotka ovat olleet valtaisia, kun poikakaveri ja sen mac päättivät lennähtää toiselle puolen maapalloa. Tietokoneen päivittäminen olisi meikällä enemmän kuin paikallaan, mutta viimeaikaiset säästöt on ohjattu lähinnä lentolippujen ostamiseen. Ymmärtänette varmasti ongelman. Toiseksi haluaisin surkutella hieman käsiäni, jotka ovat yhtäkkisesti päättäneet alkaa kärsimään ihmeellisestä puutumisesta rasituksen seurauksena. Ja koska koulujutut eivät odota, olen käyttänyt kaikki käsieni tehot niiden kirjoittamiseen. Olen joutunut jopa laittamaan itseni somelakkoon, jotta ranteet saisivat edes hieman lepoa. Turhauttavaa.

Kolmanneksi osoitan sormeni kohti syksyä, joka on saanut meikän aivot kunnon kooma-moodiin. Kaiken ylimääräisen vapaa-aikani olen viettänyt sohvannurkassa viltin alla, bindwatchaten Netflixiä. Onneksi nää lokakuun lempparit kyllä vähän vähentävät sitä koomailua, tai ainakin sitä, miltä sitä usein sen koomailun seurauksena näyttää.

Kärsin lokakuun alkupuoliskolla ihan jäätävästä sokerihumalasta liiallisen sukuloimisen ja poikakaverin suklaalevyllä vierailun takia. Sokeri tekee musta kiukkuisen ja tukkoisen jos syön sitä liikaa, on fakta, jonka aina välillä unohtaa vieraaseen kahvipöytään istuessa. Siinä vaiheessa kun teki mieli itkeä sokeriövereiden takia, oli kierre katkaistava. Parhaana keinona näen tähän ihan ehdottomasti sallivan herkuttelun. Käy ostamassa itsellesi levyllinen laadukasta suklaata, tummaa tai raakaa. Nautiskele se pikku hiljaa, pala päivässä tai parissa. Levyn loputtua alkaa sokerihumala olla jo selätettynä, mutta suklaahammas ei kolota kituuttamisen vuoksi. Itse olen herkutellut Leaderin raakasuklailla, tämä marjaisa on esimerkiksi ihan älyttömän hyvää.

Sokerihirmun tilalle astui teehirmu. Iltaisin litkin Clipperin detox-teetä, koulussa kannan mukanani Pukkan Mint Matcha luomuteetä. Ihastuin kyseiseen makuun niin kovasti, että paketti on kohta tyhjentynyt, vaikka sen vasta pari viikkoa sitten avasinkin. Niin ja onhan matcha nyt ihan erityisen terveellistäkin eli ekstrapeukku tälle.

Kolmas lemppareista on sekin hehkutuksen arvoinen. Juuri Stockmannille rantautuneen Originsin kosteuttava yönaamio on aivan järisyttävän hyvää tavaraa, vaikka harvemmin tykkäänkään naamaani rasvoilla kosteuttaa. Tämä kuitenkin tuoksuu ihanan raikkaalta sekä kosteuttaa kuivemmankin naaman ihanan pehmoiseksi. Aamulla riittää kasvojen pyyhkiminen misellivedellä ja sitten vain meikkipohjan tekoon.

Millä te ootte hemmotelleet itseänne syksyn pimeinä iltoina?

* Pukan tee ja Originsin naamio saatu testaukseen blogin kautta