PUHTIA KAURASTA

Bella-blogit, kaupallinen kampanja

 

Safkajutut kiinnostaa, niin minua kuin teitäkin, joten otin ilolla vastaan haasteen testailla tuotetta, joka on valittu vuoden suomalaiseksi elintarvikkeeksi ja jollaista en ainakaan itse ole ikinä ennen nähnytkään. Siispä mulle toimitettiin kaksi pahvitötsää, joiden pakkausdesign sai mut muuten vaatimattomasti hykertelemään onnellisuudesta ja joiden sisältä löytyi Viipurilaisen uusi innovaatio: Puhtikaura-voimajuomajauhetta.

Mahtipontinen nimi kätkee taakseen täysjyväkauratuotteen, joka valmistetaan Taivalkosken myllyssä Jalasjärvellä, lähituottajien pelloilta nostetusta kaurasta. Alkuperä pystytään siis jäljittämään pellolle asti, mikä on tällaisen maalaislikan mielestä erityisen siistiä. Jauhettu kaura esikypsennetään erityisellä menetelmällä, joka säilyttää kauran ravintokuidut ja proteiinit.

Syy miksi meikä suosii kauraa jo ennestäänkin ruokavaliossa on se, että se ei ärsytä mun vatsaani, niin kuin muut prosessoidut viljat tekevät. Aamupalalla haukkasen usein pari palaa kauraleipää, kaurahiutaleita lisäilen jugurtin sekaan tai lorautan kaurahiutaleiden messiin kauramaitoa ja turvottelen vatsaa hellivän raakapuuron. Kauran hidas energia pitää kylläisenä pitkään ja mä lisäksi ihan erityisesti rakastan kauran makua. Se on ihanan puhdas ja lempeä.

Superhienoksi jauheeksi jauhettu Puhtikaura sopii erityisen hyvin aamupalaksi, välipalaksi tai vaikka palautusjuomaksi treenien jälkeen. Noin tuhat kertaa luonnollisempi vaihtoehto kuin prosessoidut patukat tai jauheet, joita yllättävän moni tuntuu syövän. Ja helppo tuo on valmistaakin. Sen kuin sekoittaa kylmän nesteen kanssa ja kaataa ääntä kohden.

Mä väänsin Puhtikaurasta suklaisen välipalajuoman, joka täytti vatsan mukavasti ennen duuneihin lähtemistä ja maistuikin aika mainiolta, vaikka itse sanonkin. Olin ajatellut aluksi vääntää jonkun kivan kesäisen juoman, mutta sadesää inspiroikin vähän erilaisiin makuyhdistelmiin.

VEGAANINEN&SUKLAINEN KAURAJUOMA
– kypsä banaani
– 3,5 dl suklaanmakuista kaurajuomaa
– pieni pätkä inkivääriä
– vaniljajauhetta maun mukaan
– 1 dl Puhtikaura-voimajuomajauhetta

Paloittele banaani kulhoon ja heitä pakastimeen vähintään puoleksi tunniksi. Kun banaani on viilentynyt, kaada sekaan kauramaito, pieneksi pilkottu inkivääri, vaniljajauhe sekä desi Puhtikauraa. Surrauta sauvasekoittimella tasaisen kuohkeaksi juomaksi. Tuikkaa pilli, ja imaise kitusiin välittömästi.

Jos Puhtikaura alkoi kiinnostamaan tai erityisesti se, että mitä kaikkea tuosta oikein voisi saada aikaiseksi, niin kannattaa kurkata muidenkin bloggaajien testailut TÄÄLTÄ! Siellä voi myös äänestää lempparireseptiään. Äänestäneiden kesken arvotaan parin satasen arvoinen lähiruokapaketti. Oikein kiva palkinto meikän mielestä! Minä kiitän kauniisti jo valmiiksi jos päätätte minua äänestää, mutta siellä on niin makeita reseptejä tarjolla, että kannattaa ehdottomasti tsekata nekin!