ROUSKUVAN RAPEA KRAPULASALAATTI

Olen juuri se inhottava ihminen, joka tulee täysissä ruumiin- ja sielunvoimissa kyselemään, että hehe, hapottaako? Tuli itse vietettyä viikonloppu rauhallisissa tunnelmissa, lähinnä syöden, urheillen ja jumittaen. Niin ja kuunnellen kun koko muu talo tuntui juhlivan vappua viimeistä päivää.

Eikä se kyllä ees haitannut, oli kiva nähdä ihmisiä ilakoimassa, heräilemässä talven kestäneestä horroksesta. Sisäpihalla pelattiin ylioppilaslakit päässä jalkapalloa auringon laskiessa, seinänaapurit kuuntelivat Spice Girlsiä puolenyön aikoihin. Ja lauloivat mukana, totta kai.

Mulla ei ole antaa muuten ihan hirveästi vertaistukea, jos kuulutte siihen ryhmään, joka poksautteli skumppapullot, mutta yhden takuuvarman krapulankarkottajan voin kyllä jakaa. Se on superruokainen salaatti, jonka voi vetää ihan normilounaaksi ilman krapulaakin, mutta se myös tyydyttää pahimmatkin kohmelohimotukset.

KRAPULASALAATTI KAHDELLE
– 2dl couscousia
– muutama lehtikaalin lehti
– porkkana
– kirsikkatomaatteja, kurkkua yms tuoretta
– avokado
– puolikas sitruuna
– Silmusalaatin idätettyjä linssejä&herneitä
– kevätsipuli
– puoli pakettia (tai kokonainen) halloumia
– ruokalusikallinen aurinkokuivattuja tomaatteja
+ suolaa, oliiviöljyä, mustapippuria

1.Kiehauta pari desiä vettä, mittaa kulhon pohjalle pari desiä couscousia ja ripaus suolaa. Kaada kiehunut vesi päälle, niin että couscous peittyy, sekoita ja peitä keittiöliinalla. Anna hautua sen aikaa kun teet salaatit muuten valmiiksi.
2. Revi lehtikaalin lehdet irti ruodosta, lorauta päälle hitusen oliiviöljyä, rouhi mustapippuria ja hiero lehtiä käsissä pehmoisemmiksi. Raasta porkkana. Pilko lisäksi kirsikkatomaatteja, kurkkua ja kevätsipulia.
3. Halkaise avokado, poista kivi ja leikkaa siivuiksi. Poista kuori ja purista päälle kevyesti sitruunaa. Voit maustaa mustapippurilla tai vaikka chilillä. Loput sitruunan mehusta voi puristaa couscousin sekaan.
4. Leikkaa puolikas halloumi paloiksi, kuumenna paistinpannulla oliiviöljyä ja paista niin, että saat aikaiseksi kullanrapena pinnan.
5. Nostele kaikki ainekset lautaselle, sekoita couscousiin lusikallinen aurinkokuivattujatomaatteja, jos ne on mieleisiä. Kauhaise lopuksi päälle Rouskuvan Rapeaa-silmusalaattia.

Niin nopeaa, niin tuoretta ja niin täyttävää!

Niin ja saa tätä kokkailla nekin, joiden kroppa ei oo totaalisessa vapun jälkeisessä hätätilassa. Meikän keittiössä tätä syötiin lenkin jälkeiseksi lounaaksi, kun vatsa kurni siihen malliin, että ruokaa oli saatava ja äkkiä.