LEMPINELIKKO

Mitä enemmän tulee ikää, sitä tylsemmäksi alkaa peilikaapin sisältö käymään. En tiedä johtuuko se siitä, että on jo ymmärtänyt, että mistä se oma hipiä kiittää ja mistä kiljuu vai siitä, että mielenkiinto on kääntynyt kohti luonnollisempaa kauneudenhoitoa.

Syistä viis, mulla on tällä hetkellä käytössäni sellainen supernelikko, jotka ansaitsevat mielestäni ihan oman hehkutuksensa.

Olen ihonhoidossani tunnollinen, mutta en mitenkään erityisen hifistelyyn taipuvainen. Arvostan suhteellisen edullisia tuotteita, jotka ovat hellävaraisia ja hoitavia. Niin ja mieluiten vielä luonnonmukaisia. Pesun suoritan useimmiten iltasuihkussa, tällä hetkellä käytössä Dr. Schellerin vegaaninen ja hellävarainen granaattiomenapuhdistusgeeli tai vaihtoehtoisesti misellivedellä. Mulla on muuten hyllyssä odottamassa Mádaran misellivesi, jota sormet syyhyää jo testaamaan, mutta olen jo aikaa sitten päättänyt, että yksikään purkki ei aukea ennen kuin vanha on loppunut. Kosteutuksen hoidan puolestaan edelleenkin luomulaatuisella arganöljyllä, vannon sen nimeen varmasti hamaan loppuun asti.

Mutta se nelikko, jota nyt haluaisin hehkuttaa, se näkyy tässä:

Vasemmassa reunassa pötköttelee Nurmen ruusuvesi, joka kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa. Suihkin sitä vähän milloin huvittaa, meikin päälle freesaukseksi ja aamulla väsähtäneelle naamalle ehkä erityisesti. Suosittelen nappaamaan laukkuun erityisesti lentokoneeseen tai silloin, kun täällä Suomessakin päästään hellelukemiin. Virkistää mukavasti! Oon ihan koukussa tälläisiin kasvosuihkeisiin, ja tää Nurmen on ensinnäkin luonnonkosmetiikka, toiseksi ihanan pehmoisen tuoksuinen.

Keskellä alhaalla on puolestaan tuote, jolla korvaan nykyisin kuorinnan, josta mun ihoni ei oikein enää pidä. Kookos&sokeri-sötkötys kyllä menee, mutta kaikki muut, ei oikein.

Flow Kosmetiikan savipohjainen kasvonaamiojauhe Hilla-Minttu on mielestäni nerokas keksintö. Purkillinen mineraalipitoista jauhetta, josta saa itse miksattua itselleen kasvonaamion. Tällä säästytään siltä, että ensinnäkin, ei kuskata turhaan vettä/emulgaattoreita paikasta toiseen ja toisekseen, säilöntäaineita ei tarvita. Sen sijaan teelusikallinen jauhetta erilliseen purkkiin, sekaan vettä, ruusuvettä tai vaikka arganöljyä, sekoitus ja naamaan lääppiminen. Naamion jäljiltä kasvot ovat ihanan puhtaan ja kuulaan oloiset. Vaikutusajan kanssa ei muuten kannata lähteä keulimaan, terveisin yksi, jolla kerran vähän unohtui ja naama punoitti helakasti muutaman tunnin… Tää auttaa mulla mielestäni myös siihen, että mustapäät eivät lähde elelemään omaa elämäänsä.

Kaksi jäljelle jäävää tuotetta on puolestaan saatu blogin kautta, kun kävin täännöin tänä keväänä vierailulla Kauneushoitola Impressen uusituissa tiloissa. Nappasin nämä käyttööni hieman myöhemmin ja ah, olen kumpaankin ihan rakastunut eli salaa toivon, etteivät loppuisi koskaan.

PHYT’Sin deodorantti tuoksuu omasta mielestäni purkissa hieman omituiselta, jollain tapaa ehkä niiltä hyttysmyrkyiltä, joita myydään Kaakkois-Aasiassa (eli ei siis kovinkaan pahalta), mutta kainaloon laitettuna ei enää juuri miltään. Valmistettu 100% luonnollisista aineosista, ei tuki hikirauhasia alumiinilla ja pitää ihan pirun hyvin. Oon julistanut ennenkin, että lempparidödö on löytynyt, mutta eh…sanon saman taas.

Viimeisenä mutta ei todellakaan vähäisimpänä, Cliniccaren pumppupullosta löytyy kasvovesi, joka on auttanut mun ihoni kosteutuksessa ihan huomattavasti. Meikin poiston jälkeen vanulapulle muutama painallus ja kasvojen läpikäynti jättää ihon ihanan rauhalliseksi ja jotenkin tasapainoiseksi. Kosteuttaa ihoa niin pinnalta kuin syvemmältäkin ja auttaa kuulemani mukaan myös tämän jälkeen laitettavia kosteutustuotteita imeytymään paremmin ihon syvempiin kerroksiin. Ei vielä mitään hajua hinnasta, mutta joudun varmaan hölläämään kukkaron nyörejäni ja ostamaan pullollisen, kun tämä testiversio tulee tiensä päähän.

Semmoisia, hieman ehkä eroaa siitä arsenaalista, mitä tuli ennen käytettyä. Muistan suosineeni suhteellisen kuivattavia pesuaineita, kasvovesiä, joissa oli niin paljon salisyylihappoa että melkein pyörrytti nuuhkaista pulloa sekä suurirakeisia kuorintoja. Kumma kun ei naamaan voinut kovin hyvin.