RUOKAJUMITUSTA JA HELPOT FALAFELIT

Voi tätä ruokajumituksen tylsyyttä. En tiedä odottelenko alitajuisesti jo kesäkauden alkamista, uusia perunoita ja muita kotimaisia herkkuja, vai mikä siinä on, ettei keittiön puolella tapahdu kummia. Eikä kyllä aina tarvitsekkaan, välillä on ihan kiva jumittaa vanhoissa tutuissa makupareissa, mutta nyt kyllä vähän tylsistyttää.

Tällä kertaa suurkulutuksen alla on tälläiset, hieman Lähi-Idästä fiilistä ottavat ruuat, joihin pystyy dumppaamaan sitä sun tätä kasviksia ja muuta mitä jääkaapista nyt sattuu löytymään. Eilen sieltä löytyi tarpeita uunikasviksiin, kun minä ja ahkera keittiöapulaiseni pilkoimme munakoisoa, kesäkurpitaa, porkkanaa ja muutaman salottisipulin uuniin paahtumaan. Oliiviöljyssä pyörittely ja kevyt pippurihuntu riittää niiden maustamiseksi. Päälle murustettiin jääkaappiin unohtunut pieni feta-käntty.

Kasvisten seuraksi pyöräytettiin kulhollinen tsatsikia ja maailman yksinkertaisimmat falafelit. Mun on pitänyt kirjoittaa näistä teille aikaisemminkin, mutta katoavat suihin aina ennen, kun on ehtinyt edes kameraa kaivamaan. Kyseessä on oikeastaan ainoa puolivalmis tuote, jota ostan kaappiini säännöllisesti, eikä näistä pysty millään haavaa edes tuntemaan huonoa omaatuntoa.

Kyseessä on ainakin Ruohonjuuresta löytyvä Bauckhoffin kasvispyörykkäaines, joka on yksinkertaisesti pussillinen jauhetta, joka puolestaan koostuu Kikhernejauheesta ja -rouheesta, merisuolasta, kuminasta, persiljasta, valkosipulijauheesta, korianterista sekä valkopippurista. Kaikki muu, paitsi merisuola, on lisäksi luomulaatuista tavaraa. Jauheeseen tarvitsee sekoittaa vain keitettyä vettä, antaa turvota ja sen jälkeen muotoilla massasta pyöryköitä tai pihvejä ja paistaa ne öljyssä rapsakoiksi. Ovat ihan älyttömän hyviä, ainakin meikäläisen mielestä. Ja ennen kaikkea, superhelppoa ruokaa niihin päiviin, kun ei vaan jaksa.

Onko teillä jotain superhelppoa ruokajumitusta tällä hetkellä? Saa jakaa omansa, josko sitä tulisi kokkailtua välillä jotain muutakin kuin vanhaa ja tuttua!