VITAMIINITANKKAUSTA

Olen ollut aina, tai ainakin jo hyvin pitkään, vankasti sitä mieltä, että kehon terveys lähtee pitkälti siitä, mitä sitä kuljettaa omilla käsillään ääntä kohden. Hyvä, puhdas ravinto ja runsas veden tankkaaminen pitää pään sekä kropan hyvässä vireessä ja riittävä ravintoaineiden saanti pöpöt loitolla. Jos iho tuntuu kuivalta, syön hieman enemmän hyviä rasvoja ja jos joskus nukun heikosti, tankkaan koko päivän entistä ravinnerikkaampaa safkaa. Ymmärrätte varmaan, mitä tarkoitan.

Tämä on puhtaasti mun mielipide, jolla en halua syyllistää ketään enkä esittää minään absoluuttisena totuutena. Satun vain olemaan sitä mieltä. Joskus lipsun itsekkin, joskus oikein tosi pahasti, mutta ruotuun palaaminen tuottaa aina samoja lopputuloksia.

Terveellistä ruokavalioa on mun mielestä hyvä tukea myös vitamiineilla, varsinkin jos tiedostaa, että jostain on puutetta. Törkeen hyvä aloittelijan kombo on mun mielestä omega-rasvahapot sekä D-vitamiini. Mut jos tekee mieli lähtee keulimaan, niin ajattelin kertoa mitä mun vitamiinitankkauksesta löytyy tällä hetkellä. Nää vaihtelee vähän väliä, esimerkiksi kuukausi sitten olisin kertonut kuinka vedän kuurina B-vitamiinia, sillä lihatikuille äityneet kynsinauhat kaipasivat akuutisti huomiota.

*Tuotteet saatu blogin kautta

Mutta tällä hetkellä vetelen siis:
Nu3 Chlorella-tabletteja, joita otan tällä hetkellä kuusi kipaletta päivässä. Kolme aamulla ja kolme illalla. Kuulostaa paljolta, mutta oikeasti noita voisi ottaa jopa kaksi kertaa enemmänkin. Mulla vaikuttaa jo tuo vähäisempikin annos rautaa ja B12-vitamiinia. Vireystila on kohonnut huomattavasti sen jälkeen, kun olen alkanut tabletteja käyttämään. Ja kasvissyöjälle kaikki ylimääräinen rauta on aina plussaa.
– Kaksi muuta kapselia on teille itseasiassa tuttujakin, esittelin ne joulukuussa kun oli juttua Viridianista. High Five monivitamiini-kivennäisvalmiste sisältää korkean pitoisuuden B5-vitamiinia ja auttaa sekin kamppailemaan väsymyksen ja stressin kanssa. Se sisältää muutenkin aimoannoksen kaikkea tarpeellista, oikea superpilleri tämä siis. Vihren sävyinen kapseli on puolestaan Viridianin Balanced Zinc Complex, joka sisältää sinkkiä, kuparia, betakaroteenia sekä viherseosta. Se auttaa ihoa sekä limakalvoja pysymään terveinä. Vetelen näitä kumpaakin säännöllisen epäsäännöllisesti.

Tankkaatteko te vitamiineja? Ja jos vastasitte kyllä, niin mitä?

PS. Jos vitamiinien ja monipuolisen ravinnon tarpeellisuus kiinnostaa, niin suosittelen kurkkaamaan dokkarin nimeltä Foodmatters, joka löytyy esimerkiksi Netflixistä.