TABULEH&OMENATSATSIKI

Koska helpot reseptit tuntuu kelpaavan teille aina, niin ajattelin laittaa jakoon yhden, jota kaikki mussuttavat aina kovin onnellisina ruokapöytäni ääressä. Vaikka sen valmistus on maailman helpointa ja aineitakin tarvitaan ihan muutamia. Setin nimi on tabuleh ja sen miljoonat lisukkeet, tällä kertaa tosin pöydässä oli tuon bulgursalaatin lisäksi vain tsatsikia ja pannulla rapsakaksi paistettua halloumia.

Niin ja anteeksipyynnöt surkeasta kuvasta, olin niin nälissäni, että hyvä kun meinasin muistaa edes koko kuvan napata, hehe hups.

SUPERHELPPO TABULEH
setistä riittää neljälle nälkäiselle
– 3 dl bulguria
– 6 dl vettä + suolaa
– 2 kypsää tomaattia
– puolikas kurkku
– 2 salottisipulia tai 1 punasipuli
– reilusti minttua ja persiljaa
– puolikkaan sitruunan mehu
– loraus oliiviöljyä
(+ koristeluun kevätsipulia & kirsikkatomaatteja)

Keitä 6 dl vettä, mausta reippaalla suolalla. Lisää bulgur kiehuvaan veteen, madalla lämpöä ja anna porista rauhassa (välillä sekoitellen) niin kauan, että vesi on haihtunut. Jäähdyttele keitetty bulgur esimerkiksi laskemalla kylmää vettä tiskialtaaseen ja nostamalla kattilan sinne hengailemaan. Pilko tomaatit, kurkku ja sipulit pienenksi kuutioksi. Hakkaa yritit ja lorauta päälle sitruunamehu sekä öljy. Sekoita kaikki keskenään, myös hieman jäähtynyt bulgur. Ripottele päälle kevätsipulia ja kirsikkatomaatteja.

OMENATSATSIKI
– puolikas vihreä omena
– pätkä kurkkua
– 2 valkosipulinkynttä
– minttua
– suolaa&mustapippuria
– muutama desi paksua kreikkalaista jugurttia
– puolikkaan sitruunan mehu

Raasta omena ja kurkku, valuta/purista ylimääräinen neste siivilän avulla. Pilko valkosipuli pieneksi ja hakkaa minttu sen seuraksi. Sekoita raaste, valkosipuli, minttu ja mausta suolalla, pippurilla sekä sitruunamehulla. Sekoittele joukkoon kreikkalainen jugurtti ja nosta jääkaappiin maustumaan hetkeksi. Esimerkiksi siksi aikaa kun teet bulgursalaatin ja paistelet halloumiviipaleet öljyssä.

Ruokajuomaksi vaikkapa vettä, johon on sekoitettu sitruunaa, minttua ja ripaus ruskeaa sokeria. Tai sitten ihan rehellisesti lasi valkkaria.

PST! Jos haluat tehdä safkaa vielä isommalle joukkiolle, niin suosittelen pöytään lisukkeeksi ituja, tuoresalaattia, hummusta sekä Ruohonjuuressa myytäviä falafeleja! Menis aika mainiosti illanistujaisten safkasta sanon mä.