LUOMUDÖDÖILYÄ

Meikäläinen on luomudödöillyt jo pidemmän aikaa, välillä paremmalla menestyksellä, välillä vähän huonommalla. Tammikuussa tarinoin Urtekramin limentuoksuisesta kristallidödöstä, jota käytin reissussa erittäin hyvällä menestyksellä. Ei haissut hiki, tai sitten en edes kiinnittänyt moiseen asiaan huomiota. Veikkaanpa että molempi parempi. Limentuoksuinen deodoranttihan ei siis missään nimessä estä hikoilua, niin kuin alumiinia sisältävät normaalideodorantit, vaan sen sisältämä kristallisuola yksinkertaisesti estää sitä muodotuvaa hikeä haisemasta. Tuntuu ja kuulostaa paljon luonnollisemmalta kuin ihoa tukkiva alumiini, eikö?

Toisaalta on pakko myöntää, että luomuun siirtyminen saattaa olla hankalaa ja niiden tehokin yleensä selkenee vasta sitten, kun niitä on jaksanut käyttää sintillisesti hetken aikaa. Urtekramin kanssa kävi niin, että loppupullo alkoi tuoksua mun nenään vähän omituiselle, mutta tästä olisi varmaan selvinnyt ihan vain uuden putelin ostamisella.

Mutta en mennyt kaupoilla, sillä mulla on ollut nyt muutamia viikkoja käytössä tuote, joka käsittääkseni hetki aikaa sitten vasta ilmestyi myyntiin meille tänne pohjolan perälle, mutta se on mielettömän suosittu maailmalla. Voidemainen deodorantti lupaa lyödä laudalta sekä kaikki ekodödöt että ne synteettisetkin vaihtoehdot. Tämän ekodödön nimi on Schmidt’s.

Mulla on testauksessa Schmidt’sin kaksi matkakokoista pirpulaa, toinen ei tuoksu milleen ja toinen ihanasti limelle sekä bergamottille. Matkakokoinen purkki on ihan mahtava idea, jonka avulla voi testaa tuotetta ensin minikoossa ja sitten vasta ostaa sen varsinaisen version. Vaikka kyllä tuo minipurkki mulla kestäisi ainakin kuukauden reissussa. Purkkiversio löytyy isompanakin tai sitten voi siirtyä hieman helppokäyttöisempään stickiin. Jos kiinnostaa, niin käykää kurkkaamassa Ekovistan sivuilta tuoksu- ja purkkivaihtoehdot!

Tuotteen speksit ois lyhykäisyydessään tässä:
• alumiiniton
• ei sisällä myöskään parabeenejä,
ftalaatteja tai propyleeniglykolia
• imeytyy nopeasti
• ei tarhaa tai tahmaa
• sertifioidusti vegaani ja eläinkokeeton

No mitä mä sit tykkäsin?

Ensimmäisenä testipäivänä olin just raappaissut kainaloista karvat pois, joten jännitin ehkä testausta normaalia enemmän. Mutta positiivinen yllätys, ei kirvellyt, ei sit yhtään. Tuote oli huvittava levittää, nappasin pienen nokareen lusikan kärjellä, pyörittelin sen sormissa pehmoisaksi ja levitin kainaloihin. Tuoksui kivalta aamulla, eikä oikeastaan miltään illalla. Ja testasin siis tuota tuoksullista versiota. Havahduin muutamana ensimmäisenä päivänä siihen, että ”niin juu, mä testaan uutta deodoranttia” ja nuuhkin innoissani kainaloitani. Eikä ne hitto haissut, ei siis yhtään miltään. Ei vaikka olin muhinut ruuhkajunassa liian paksuissa vaatteissani juuri hetkeä aikaisemmin.

Oon hurahtanut, myönnän sen, siksi tää aika yksityiskohtainen ja syväluotaava selostus kahdesta ministä dödöpurkista. Ostan satavarmasti lisää kun loppuu, satavarmasti tuota limeä. Ja aivan satavarmasti sen stick-version, koska myönnettäköön, olen aika laiska. Ainakin liian laiska sormella levitettäville deodoranteille.