LINSSIN VIILAILUA

Olen aloittanut jo salakavalasti sekä erittäin systemaattisesti viilaamaan kevättä linssiin. Pikku hiljaa olen ostellut yrttejä ikkunalle, suunnitellut peseväni ikkunat ja poistunut kotiovesta useampana päivänä ihan keväisissä vaatteissa.

Niin kuin vaikka sunnuntaina, kun kiskaisin paksujen legginssien ja mekon kaveriksi nahkatakin ja kaulahuivin, jossa olen valehtelematta asunut viimeiset kaksi kuukautta. Mallasin vielä arskatkin nenälle ja nauraa myhäilin tyytyväisenä.

Paitsi että, myönnettäköön, ei mennyt ihan putkeen linssin viilailut. Palasin meinaan kuvien oton jälkeen sisälle ja lisäsin vaatekertaan yhden neulepaidan. Ei siellä ollutkaan ihan niin lämmin, vilutti oikeastaan jo omalla sisäpihalla.

Ja ei niillä yrteilläkään mene ihan kovin hyvin tuolla keittiön vetoisalla ikkunalla. Enkä mä todellakaan aio pestä ikkunoita ennen kuin lämpötila kohoaa yli kymmenen asteen. Eli se sitten taas siitäkin nerokkaan pirullisesta suunnitelmasta.