ARKISAFKAA

Joskus tuntuu, etten oikein osaa enää kuvata enkä liiemmin puhua muusta kuin ruuasta. Tai oikeastaan, kun purin äsken muistikortin sisältöä, niin oli siellä muutakin. Muutamia kuvia juuri siivotusta kodista, tämän hetkiset vitamiinini ja muutama iloisesti virnuileva lärvikin, joka on oikeasti kyllä ollut viimeiset viikot aika stressaantunut. Ja silti vaan tartuin ruokakuviin.

Mutta tuskinpa teitä haittaa, ajattelin meinaan läväyttää tiskiin superhelpon arkisafkan, jonka valmistukseen menee noin viisitoista minuuttia. Ja makukin on aika oivallinen, ainakin jos kokilta itseltä kysytään. Hirveää aivotyötä tälläiset salaattilautaset eivät vaadi, mitä nyt heittelee jääkaapista sekaan mitä sieltä sattuu löytymään.

Tällä kertaa sinne päätyi:
– Keitettyä bulguria ja quinoaa. Keitinveteen suolaa ja valmiin satsin sekaan muutama pilkottu aurinkokuivattu tomaatti, puolikkaan sitruunan mehut ja rouhaisu tai pari mustapippuria.
– Revittyä lehtikaalia, johon hierottu öljyä (itse käytin arganöljyä, mutta oliivi toimii oivallisesti myös) sekä porkkanaa.
– Kruunuksi yksi voissa paistettu sunny side up-muna, pieneksi pilkottua kevätsipulia ja iso nippu tulista itusekoitusta.

Eilen varioin saman safkan hauduttelemalla desin couscousia ja sekoittamalla kulhoon porkkanaraastetta, aurinkokuivattuja tomaatteja ja lehtikaalia. Päälle jälleen tiraus sitruunamehua ja mausteita. Ja olisi siihen voinut murustaa päälle vaikka fetaakin, mutta niin kova nälkä ei sentään ollut.