ERIMAUKAS PINAATTIPASTA

Olen ollut mukamas kovin kiireinen koko viikonlopun. Perjantain alkuillan vietin kavereiden sohvalla pizzan kanssa, loppuillan himassa katsellen Hercule Poirotia. Myönnän olevani ehkä ainoa 24-vuotias, joka fanittaa kyseistä ohjelmaa. Lauantaina kävin myymässä ylimääräisiä vaatteitani Brunossa ja palasin ihan yhtä täysien kassien kanssa himaan. Syyttäisin tästä bloggaajakollegoitani, jotka myivät ihania juttujaan ja vielä ihan liian halvalla. Yhdelle neidille maksoin kahvilla, en sentään luonnossa.

Tänään olen leikkinyt kodinhengetärtä ja ennen kaikkea syönyt hyvin. Treffi- ja rikoskumppanina rakas Laura, jonka kanssa hörpittiin ääntä kohden valtavat kulholliset pho-keittoa, jälkiruuaksi kevätkääryleitä. Ja jälkiruuan jälkiruuaksi paahdettiin meikäläisen luona kokonainen vehnäpatonki, joka hotkittiin suihimme tapenadan, kirsikkatomaattien ja Olavi Uusivirran kera.

Maha täynnä tuntuu oivalliselta jutella hieman lisää ruuasta. Tarkemmin ottaen viime lauantaisesta lounaasta, jonka väänsin hätäpäissäni isosiskolle, jonka maha kurni siihen malliin, ettei ollut aikaa hukattavaksi. Siispä syntyi pasta, joka oli niin maukasta, että päätin jakaa reseptin teidänkin kanssanne.

Pinaattipastan valmistukseen kahdelle hengelle tarvitset:
– Yllättäen pastaa (tässä annoksessa näkyy Pirkan gluteenitonta penneä, joka on oikeasti aika mainion makuista) sekä reilusti suolaa sen keitinveteen.
– Yhden keltasipulin
– Kirsikkatomaatteja
– Muutaman kourallisen tuoretta pinaattia, ehkä jonkun 100g
– Fetaa (taisi hulataa n. 70g)
– Avokadon
– Aurinkokuivattua tomaattia

Ja kuten meikäläisen kokkauksissa aina, valmistus on helppoakin helpompaa. Heitä pasta kiehumaan ja pilko sen jälkeen sipulit ja tomaatit, jotka pannulle oliiviöljyn kera. Kun pannulla olijat ovat pehmentyneet, niin heitä sekaan huuhdotut pinaatit. Ja kun pinaatit ovat pehmentyneet, heitä joukkoon feta. Ennen kuin kaadat pastan siivilään, niin lorauta keitinvettä hieman pannulle ja sitten valutetut pastat perään. Sekoita, anna vetäytyä miedolla lämmöllä ja nostele lautasille. Päälle avokadoa, aurinkokuivattua tomaattia ja reilusti mustapippuria. Avot!