MITÄ SINÄ TEET JOULUNA?

Selailin tuossa eilen riippumatossa köllötellessäni sosiaalista mediaa ja huomasin, etten ole ainoa, joka on lähtenyt joulua pakoon muille maille. Äkkilähtöjen loppuminen ja terminaalien ruuhkautuminen on kyllä ihan ymmärrettävää, kun ottaa huomioon, että ainakin eteläisessä Suomessa on huhujen mukaan yhtä hyvä ilma kuin viime juhannuksena.

Itselleni joulu on nykyään myös hieman merkityksetön. Ei sillä, nautin katsella pikkusiskoni riemua ja viettää aikaa sukulaisteni ja rakkaideni kanssa. Nautin siitä, että saan tehdä pikkuisia lahjoja ja antaa niitä eteenpäin. Mutta jotenkin se itse juhla on menettänyt merkityksensä. Joten tuntui luonnolliselta käyttää lomaviikkonsa(ja vähän viikkoja niiden ympäriltäkin, hehe) siihen, että lähden toteuttamaan unelmiani. Reissukuume kun ei tunnu sammuvan muuta kuin reissaamalla.

Mua kiinnostaisi tietää, että mitä joulu teille merkitsee? Onko se juhla, jota odotatte innolla ja valmistelette hymyissä suin?