AURINGONNOUSUSSA

DSC_2899 (2)

Heräsin aamulla kysymykseen: ”mennäänkö katsomaan auringonnousua?”.

No totta hitossa mennään, sillä se on yksi parhaita hetkiä täällä, mitä tiedän. Istua laiturin nokassa, katsella kuinka päivällä niin kuumana hohkaava pallura alkaa pilkottamaan pilvien lomasta. Katsella kun kalastajat käyvät kurkkaamassa, onko verkkoihin tarttunut saalista. Ilmassa alkaa leijailemaan paahdetun kahvin tuoksua, silmät meinaavat lupsua takaisin kiinni. Aamu on täällä ehdottomasti parasta aikaa.

Ilma on yön jäljiltä vielä ihanan viileä. Kaikki hääräävät omien arkisten askareidensa parissa. Joku tuo kylältä valtavan säkillisen hedelmiä, toinen on nyrkkipyykillä alkavan viikon kunniaksi.

Minä tein muutaman tunnin töitä, nautin rauhallisesta tunnelmasta. Nyt on aika kylmän suihkun (ihan kuin olisi muuta vaihtoehtoa, hehe) ja sen jälkeen pitäisi heittää reppu selkään. Meri ja rauhaisat päivät odottavat. Itselleni lupaan täydellisiä rela-hetkiä, teille lupaan, että hengailen aikaisempaa enemmän kamerani kanssa.

Mukavaa maanantaita!