KASVISCURRY MAMAN TAPAAN

Lupailin sunnuntaina instagramin puolella, että jaan kanssanne minun ja serkkulikan sunnuntaipöperöiden ohjeen. Mitään ihmeellistä siinä ei yllättäen ole, mutta hyvien&helppojen kasvissafkojen reseptejä ei tässä maailmassa varmasti voi olla liikaa. Ja aikasmoisen maittavaa tuo olikin. Kauhottiin sitä suuhumme sellaisella antaumuksella, että voisi luulla, että olisi ollut hieman erikoisempaakin safkaa tarjolla.

Ruoka sai inspiraationsa puhtaasti meikäläisen kaipuusta Kambodzaan, joten pyrin jäljittelemään Kampotin majapaikan Maman tekemää kookoscurrya, siitä ruuan nimikin. Kaapista sattui löytymään vielä thaimaan tuliainenkin, pussillinen currytahnaa. Sen voi tietysti korvata ihan tavallisella currytahnalla, ripauksella chiliä ja vaikka lirauksella kalakastiketta. Tuossa meidän käyttämässämme tahnassa oli raaka-aineina salottisipuli, chili sekä kuivatut katkaravut, ei siis mitään kovin ihmeellistä siinäkään.

KASVISCURRY MAMAN TAPAAN
(neljälle nälkäiselle)

2-3 perunaa
2-3 porkkanaa
1 iso keltasipuli
1 paprika
2-3 valkosipulin kynttä
+ oliiviöljyä paistamiseen

1 purkki kookoskermaa
maustamiseen currytahnaa, chiliä, kalakastiketta etc
+ tuoretta korianteria

4dl jasmiiniriisiä
7dl vettä
n. 1/2 tl suolaa

Kuori ja pilko kasvikset. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota ensin sipuli, lisää sitten muut kasvikset ja anna niiden pehmentyä hetkisen. Lisää kookoskerma ja mausteet, muhittele miedolla lämmöllä niin kauan, että perunat ovat kypsiä. Ja kypsä tarkoittaa ehdottomasti sellaista hieman napsakkaa, ei missään nimessä pehmeää.

Laita riisi, suola ja vesi kattilaan. Kiehauta riisiä n. 10 minuuttia, laske lämpöä ja hauduta kannen alla toiset n. 10 minuuttia tai kun vesi on imeytynyt.

Nostele kuumana höyryävä curry omaan kulhoonsa ja pilko päälle runsaasti tuoretta korianteria. Riisi omalle lautaselleen, josta sitä voi aina nostella ruuan sekaan pikku hiljaa. Syö oikein hyvällä ruokahalulla!