IHONHOITORUTIINIT ATM

Meneekö ihan kehuskeluksi jos sanon, että mun ihoni voi tällä hetkellä ihan mielettömän hyvin? Menkööt, sillä olen asiasta oikeasti aika onneissani. En ole tehnyt mitään kovinkaan ihmeellistä, lähinnä alkanut kuuntelemaan ihoni tarpeita ja ollut sitten sille hyvä.

Sama logiikka siis mitä hyödynnän ruokavaliossani, levossani ja noh, oikeastaan aika monessa muussakin, toimii loogisesti myös kasvojeni ihon kanssa. Se on sitten omista valinnoistaan kiinni, kuinka hyvin niitä tarpeita täyttää. (Oon esimerkiksi aika varma, että mun kehoni ei kaivannut yhtään sitä viime perjantaista sipsipussia eikä niitä muutamaa yötä viime viikolla, kun nukuin korkeintaan viisi tuntia…)

No mitä se kasvojen iho sitten tuntuu kaipaavan?

1. Rauhaa. Tarkoittaa se sitten riittävää lepoa, ilman meikkiä olemista tai nyppimisen lopettamista. Painottaisin erityisesti tuota viimeistä kohtaa. Kummasti kun lopettaa pienien epäpuhtauksien tarkkailun ja räpläämisen, ne katoavat.
2. Hellää puhtautta. Kohtelin ihoani monet vuodet kaltoin ja tuuttasin siihen epäpuhtaan ihon voimakkaita tuotteita. Rakeisia kuorintoja ja salisyylihappoja, jotka taisivat vain pahentaa tilannetta. Olen viimeisen vuoden käyttänyt joko luomuputsaria tai misellivettä ja kuorintaakin suoritan aniharvoin, silloinkin kookosöljyllä ja sokerilla. Ja yllättäen, iho voi paremmin kuin hyvin.
3. Kosteutusta. Karttelin ennen ihan hulluna naamarasvoja ja ihan vain siksi, etten oikein löytänyt tuotetta, josta pitäisin. Onnekseni menin ja tutustuin öljyjen ihmeelliseen maailmaan. En siis kajoa edelleenkään rasvoihin, mutta öljyistä en luopuisi enää mistään hinnasta.
4. Desinfiointia. Kuulostaa sanana todella karulta, mutta olen huomannut sen olevan oikeastaan ainoa tehokikka, jos kasvot tuntuvat osoittavan yhtään tulehtumisen merkkejä. Tässä kategoriassa apulaisia on teepuuöljy, suolasaippua sekä Lieracin tehokaksikko!

Näiden ”vaatimusten” pohjalta onkin sitten muotoutunut taas omanlaisensa ihonhoitorutiinit, joita olen pitänyt yllä jossain määrin viimeisen vuoden ajan, mutta tällaisessa muodossa nyt tämän syksyn. Ja kuten jo sanoin, iho voi mielettömän hyvin. En ajatellut tarjota mitään ihmekeinoa epäpuhtaan ihon hoitoon, mutta jos nyt vaikka luettelisin ne tuotteet, joita on tullut käytettyä.

PUHDISTUS 
Misellivesi on tosiaan mun laiskan päivän vaihtoehto, mutta noin 95% ajasta pesen kasvoni iltasuihkun yhteydessä. Käytin juuri loppuun Skin Blossomin putsarin, josta tykkäsin kovasti ja nyt mulla on ollut kuukauden verran testauksessa tuo Benecosin Aloe Vera-puhdistusgeeli. Pidän siitä, että mulla ei ole oikein mitään sanottavaa tästä. Tuoksuu kivalta, puhdistaa hyvin kaikki meikit ja jättää ihon täysin normaalin tuntuiseksi. Ovat muuten kummatkin tuotteet hyviä esimerkkejä siitä, ettei ekokosmetiikka ole välttämättä ihan hirmuisen kallista. Kummankin hinta on muistaakseni jossain kympin kieppeillä.

Kun iho on puhditettuja meikeistä ja muusta kuonasta, pyöräytän usein iholla vielä suolasaippuaa, jonka ostin itseasiassa jo varmaan neljä vuotta sitten, mutta löysin sen uudestaan käyttöön tänä syksynä. Olin ihan täysin unohtanut miten hyvin tuo suola desinfioi ja kirkastaa ihoa. Itse oon tosiaan sen verran hc, että hieraisen suolaa suoraan saippuasta kasvoille, jolloin se kuorii kevyesti ihon pintaa, mutta oon ymmärtänyt että tää on herkälle iholle vähän liian kovaa käsittelyä. Siispä suosittelen kosteilla käsillä hieromaan saippuaa ja siitä irronneen suolan sitten varsta kasvoille. Kirvelee hetken, mutta on täysin sen arvoista.

KOSTEUTUS
Kuten jo mainitsin, olen löytänyt itselleni sopivimman tavan kosteuttaa kasvojen ihoa, mutta en siltikään tee sitä ihan päivittäin, sillä iho ei tunnu sitä kaipaavan. Ehkä noin kolmesti viikossa kuitenkin levitän iholle, ennen nukkumaan menoa, arganöljyä. NAFHA:n luomulaatuinen argan on lähes tuoksuton, ihanan silkkinen öljy, joka kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Silloin tällöin, kun iho kaipaa stydimpää kosteutusta, luotan Bio-Oilin superkosteuttavaan koostumukseen. Suosittelen muuten läträämään tällä myös silloin, jos kasvoista löytyy esimerkiksi aknen jäljiltä pieniä arpia.

Huulien kosteutus kuuluu mulla samaan rutiiniin kasvojen kanssa, sillä hyvää huulirasvaa käyttäessä sitä ei tarvitse laittaa kuin aamuin illoin. Hurraw! on vienyt mun sydämeni täysin ja tällä hetkellä käytössä oleva Pitta muistuttaa mua Kaakkois-Aasian lämpimistä päivistä. Saattaapi johtua siitä, että voiteeseen on käytetty kookosta, sitruunaruohoa sekä minttua. Mitäpä muuta sitä tulikaan viime keväänä syötyä..

FINNIEN KUKISTUS 
Vaikka kuinka kehuskelinkin ihon hyvästä kunnosta, niin välillä nyt kuitenkin käy niin, että viikonlopun vinkkupullon ja sipsipussin jäljiltä poskea koristaa söpö ja punainen finni. Oon jollain ihmekeinolla opetellut olemaan nyppimättä ja kukistanut näppylät noilla Lieracin ruskeilla ihmepulloilla. Jos painiskelette itse näppyjen kanssa, niin käykääpä lukemassa mun aikaisemmin kirjoittama postaus tuosta kaksikosta. Sen löytää täältä!

Sellaisilla pysyy siis meikäläisen iho tällä hetkellä oikein erityisen hyvässä kunnossa, vaikka haluaisinkin painottaa, että oikeat rutiinit ja tuotteetkaan eivät auta, jos elämäntavat ovat muuten ihan hakoteillä. Mutta perustuksen ollessa kunnossa, nämäkin toimivat ja auttavat ihoa voimaan hyvin. Itse olen erityisen iloinen siitä, että tuossa kuvassa on nykyisin niin paljon luonnonkosmetiikkaa sekä ihoa hoitavia tuotteita. Rääkkikosmetiikka kun on itseni osalta jo tarpeeksi nähtyä.

Löytyykö yhteisiä lemppareita tai olisko teillä paljastaa omaa lempituotettanne ihonhoidon saralla? 

*Suolasaippuaa lukuunottamatta, tuotteet saatu testaukseen blogin kautta