TBT: KUUDEN KOHDAN MUISTILISTA

Hitto näitä syksyjä.

Joka vuosi sama valitusvirsi, joka alkaa suurin piirtein niihin aikoihin, kun minä alan heräämään ennen aurinkoa. Toisin sanoen siis silloin, kun päivä lyhenee. Yhtälöön kuuluu selvästi myös hyytävän kylmä merituuli, kouluhommien päälle painavat deadlinet sekä yleisesti ottaen se fiilis, että tää helvetin talvi jatkuu vielä seuraavat puoli vuotta.

Viime syksynä löysin jonkinlaisen valonpilkahduksen viikonlopusta maalla ja kirjoitin itselleni kuuden kohdan muistilistan, jolla syysmasis väistyi hetkeksi tieltä:

”1) Lintsaa koulusta. Haha, kyllä! En jaksanut raahautua koululle 1,5 tunnin kertaustunnille vaan nukuin surutta makeasti yhdeksään asti. Ja ihan ilman mitään morkkista eli oon mitä selvemmin aika paatunut rikollinen.”

Toimitus huomauttaa: Otin itseasiassa tällaisen lintsaushetken tälläkin viikolla, tarkemmin ottaen tiistaina. Ei huvittanut vielä lähteä tekemään kouluhommia, vaan join kahvia ihan rauhassa sohvalla ja kirjottelin postausta. Teki hyvää ja kouluhommatkin odotti mua ihan kiltisti.

”2) Tee itsellesi hyvää kasvissafkaa! Sulattele pakkasesta kummitädin roudaamia mustikoita ja surrauttele smoothie, keittele jättiläismäinen kattila sosekeittoa ja nakerra porkkanaa niin paljon, että leuat on hellänä. Suosittelen myös kutsumaan itse itsensä jonkun luokse kylään ja vaatia sapuskaa nenänsä eteen. Kummitäti ruokki mua lauantaina paistetulla lohella ja runsaalla kasvistarjonnalla. Sekä ihan sellasella sielunravinnolla myös.”

Toimitus huomauttaa: Mun pitäis oppia tekeen safkaa ihan vaan yksinänikin. Onneksi oon tällä viikolla kokkaillut päivällistä jo kertaalleen Jennin kanssa ja viikonloppuna Jerekin paukahtaa taas kylään, niin tulee varmaan tehtyä himassakin jotain muuta kuin munakkaita ja smoothieita.

”3) Lähde pois, ees jonnekkin! Mulle riitti tosiaan se Forssa. Hykertelin onnesta istuskellessani vanhan kotikaupunkini kurjaakin kurjemmalla bussiasemalla, mut hei, enpähän ainakaan ollu himassa. Lähettelin kuvia lehtiään tiputtelevista puista myös Lauralle, muijalle, joka on tällä hetkellä viettelemässä vaihtokuukausiaan Lillessä. Ei kuulemma tullut ikävä.”

Toimitus huomauttaa: Tänä syksynä ei taida ihan vain Forssa riittää. Ensimmäiset pakkaset sai mut kipittämään taas kiireesti bongailemaan lentolippuja. Miltä kuulostaisi 5 viikon joululoma Kaakkois-Aasiassa? Aiiiika hyvältä.

”4) Hommaa kainalo! Sama se onko se poikakaveri vai ihan vaan kaveri kaveri, sen tarvii kuitenkin. Mää hommasin itseni ihan useampaan kainaloon viikonloppuna, eniten taisin odotella kuitenkin siskoni moista. Enkä suotta, kun sanoin että nyt vähän masentaa, niin sisko sytytti noin kolmekymmentä kynttilää palamaan, keitti teetä ja antoi vähän tummaa suklaatakin kaupan päälle.”

Toimitus huomauttaa: Liputan vahvasti kainaloon kaivautumista edelleen, se vaan toimii!

”5) Mee bisselle! Näytin kuulemma lapselta karkkikaupassa, kun sain puolen litran stoban Heinekeniä naaman eteen.”

Toimitus huomauttaa: Ei paskempi idea tämäkään! Tosin tällä hetkellä menisin kyllä mieluummin johonkin hyvään raflaan…ja ehkä elokuviin. Ja ehkä sen jälkeen bisselle.

”6) Palkitse itsesi jollain kivalla materialla(äärikeino!!!). Mun ei tarvinnut hoitaa tätä osaa edes itse, vaan olin sattunut sopimaan treffit Bestsellerille perjantaiksi, ennen kuin toteutin pakosuunnitelmani. Tarkoitus oli mennä tutustumaan vielä vähän tarkemmin Objectin ensi kevään mallistoon, mutta lähdinkin ovesta ulos valtavan lahjussäkin kera. Kuvissa oleva pino rakkautta sisältää siis Objectin samplareita ja onpa siellä yksi Piecesin huivikin. Materiaonnellisuus on naurettavaa, mutta hei, mä oon vaan nainen enkä mikään supersankari.”

Toimitus huomauttaa: Materia aiheuttaa täällä päässä nykyisin lieviä ahdistuksia, joten voisin muuttaa tän lennosta ihan päinvastaiseksi. Lähiaikoina oon saanut enemmänkin mielihyvää siitä, että oon siivonnut kaappejani ja laittanut vanhoja, käyttämättömiä tavaroita kiertoon. Tyhjät kaappit näyttää hupsuilta, mutta saa mielen sikkuralle onnesta, kun turha materia ei rasita mieltä ihan vaan olemassaolollaan.