GLUTEENITON PORKKANAPIIRAKKA

Minun jauhopeukaloni on ollut aina surkeanlainen, mutta herkkuja olen kyllä pienen ikäni saanut syödä. Sekä isoäitini että kummitätini taitavat homman niin hyvin, että ehkä en senkään takia edes vaivaudu yrittämään. Vertailukohde on sen verran hyvä.

Jaoin tänään instagramissa kuvan gluteenittomasta porkkanapiirakasta, joka oli juurikin kummitätini tuotoksia. Sain muutaman kommentin, jossa vaadittiin ohjeen jakamista, joten kinusin ohjeen teidänkin iloksenne. Leipomisvinkkejä en siis todellakaan osaa antaa, mutta ohjeen pystyn kyllä jakamaan.

Kummitädin kuohkea&gluteeniton porkkanapiirakka(uunipellillinen)

5 kananmunaa
5 dl sokeria
2 tl soodaa
3 tl leivinjauhetta
4 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
7 1/2 dl gluteenittomia jauhoja
2 1/2 dl sulatettua voita
7 dl porkkanaraastetta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivat ainekset ja lisää lopuksi voi ja porkkanaraaste. Paista 175 asteetta n. 20 minuuttia. Valmista sillä välin kuorrute, johon tulee:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
400 g tomusokeria
100 g pehmeää voita
3 tl vaniljasokeria

Sekoita päällisen ainekset keskenään ja levitetään varovasti kypsän ja jäähtyneen piirakan päälle. Päälle voi ripsotella manteli tai pähkinärouhetta.

Piirakasta tulee ihanan kuohkea ja makea, pienikin pala kahvikupin kera tyydyttää makeanhimon. Kertokaahan miten onnistutte, jos päätätte ohjetta testata. Tätikin haluaa varmasti tietää, miten teidän piirakat onnistuivat!