VIIKONLOPPU – OLEN VALMIS

Opin jo varhain äidiltäni, että viikonloppu otetaan vastaan puhtaalla kodilla. Ikinä en ole sitä kuullut lauseeseen puettuna, mutta teot puhuvatkin enemmän kuin sanat. Vaikka meidän koti olikin aina siisti, minun huonettani lukuunottamatta, niin silti minulla on mielikuva, että erityisesti ennen viikonloppua oli tapana siivota.

Vaikka yleinen siisteys ei ole äidiltäni tarttunutkaan, niin sentään jotain olen oppinut. Nimittäin sen, että kodissa on parempi olla, kun tavarat ovat järjestyksessä ja nurkat pölypalloista vapaina. Ja jos meinaa vielä olla itsetuhoinen ja eristäytyä muutamaksi päiväksi yksinään himaan, niin asiasta on viisasta tehdä edes hieman inhimillisempää. Siispä tartuin perjantain kunniaksi toimeen ja laitoin kiireisten arkipäivien aikana syntyneet sotkut kuriin.

Siispä viikonloppu, olen valmis.

Tai minun kotini on valmis. Yhteistuumin otamme sinut avosylin vastaan.
Tuot tullessasi sitten mitä ikinä tahdotkin.

PS. jos joku sattui ihmettelemään, mikä tuo musta mötikkä kirjahyllyssä on, niin saanen kertoa, että se on elämäni uusi rakkaus. Hänen nimensä on Bose ja hän on uusi kaiuttimeni, jonka sain kesällä pressitilaisuudesta mukaani. Äänenlaatua voisi verrata sulosointuihin ja käyttöhelppoutta..sitä en osaa edes verrata mihinkään.