LIHATON LOKAKUU, MUKANA TAAS?

Onko Lihaton Lokakuu noin käsitteenä jo kuollut ja kuopattu? Vai onko se vain hukkunut kaikkien Sokerittomien Syyskuiden ja Maidottomien Marraskuiden mereen? No minä en luovuta, heitän pelastusrenkaan lokakuuta kohti, nostan lihattomuuden taas pinnalle ja patistan, jälleen kerran, teitäkin kieltäytymään lihasta seuraavan kuukauden ajan.

Olen avannut omaa suhdettani ruokaan täällä niin monesti, etten pysy enää edes kärryillä. Mutta edelleen, mennä porskutan sellaisella tiukan lepsulla linjalla. Tämä tarkoittaa siis sitä, että syön lihaa silloin tällöin, jos huvittaa. Ja aika harvoin huvittaa. Ehkä kerran kuussa jos mamma kantaa eteen riistapullia, ehkä en niinkään usein. Viime kerrasta on niin kauan aikaa, etten rehellisesti edes muista.

Maitotuotteiden kulutusta olen pyrkinyt vähäntämään myös rankasti entiseen verrattuna. Kahviin lorotan tällä hetkellä täysrasvaista luomumaitoa(vaikka hetki sitten vannoin ainoastaan kasvimaitoihin, mieli ailahtelee), turkkilaista jugurttia ostan pöntön pari kertaa kuussa ja juustojakin silloin tällöin. Kananmunista en ole osannut luopua. Virallisesti olen kai lakto-ovo-vegetaristi, mutta en pidä lokeroista. Siispä en ole sellainen.

En usko proteiinivouhotukseen, jonka varjolla joka Pirkko hotkii välipalaksi proteiinirahkaa posket pullollaan. Myönnän kuitenkin, että siihen pitää, varsinkin kasvissyöjänä kiinnittää huomiota. Oman proteiinini saan maitotuotteiden ja kananmunien lisäksi esimerkiksi linsseistä, pavuista, pähkinöistä, kvinoasta ja Chia-siemenistä. Ihan hyvin olen tähänkin mennessä pärjännyt, tosin en olekkaan aktiiviurheilija, mutta tosiaan, harva niistä proteiinirahkojen suurkuluttajistakaan.

Jaksan kuitenkin väittää, että syön hyvin ravintorikkaasti ja kehoani tyydyttävästi, vaikka lihaa ei lautaselta löydykkään. En aio sitä sinne lisätäkkään, tiedätte varmaankin miksi, vaikka olenkin jättänyt vouhotuksen blogista ulkopuolelle. Väitän myös, ettei ole yhtä ainoaa tapaa syödä. Mutta sen tiedän, että en halua omalla syömiselläni rasittaa tätä palloa kohtuuttomasti.

No mitä ootte mieltä, ootteko mukana?