RUOKAKUVIA JA PIKKASEN OHJEITAKIN

No taas meillä ollaan syöty, yllättäen.

Joku kerkesi toivomaan viime viikkoisen ruokalompakko-postauksen yhteydessä aina vaan lisää ruokajuttuja, joten täältä pesee. Hirmuisen tarkkoja ohjeita en taaskaan anna, ihan vain siitä syystä, etten itsekään sellaisia käytä.

Meidän keittiössä mennään pitkälti vaan fiiliksen mukaan. Toivottavasti nää ohjeettomatkin ruokajutut herättelee jonkinlaista inspiraatiota. Ei sen kokkaamisen tartte olla niin vakavaa, että pitäisi olla nenä kiinni reseptissä. Kokeilemalla ja erehtymällä sitä oppii.

Lauantaina teki mieli jotain suolasta. Saattoi ehkä johtua pitkäksi venähtäneestä illasta ja lievästä hedarista otsalohkossa. Jääkaapissa ei kuitenkaan ollut mitään muuta himoittavaa kuin köntti fetaa, joten päätin vääntää täytetyt paprikat, jollaisista serkkuni puhui pari päivää aikaisemmin. Täytteeksi keitin couscousia, jonka maistoin aika tujusti savustetulla paprikalla, tuoreella valkosipulilla, chilillä ja keltasipulilla. Päälle vähän fetaa ja uuniin siksi aikaa, että juusto pehmenee. Mä tykkään meinaan syödä uunipaprikat aika rapsakoina, en lössyköinä. Päälle lusikallinen kesäkurpitsatsatsikia.

Tää on Jeren bravuuri, eikä mulla ole kyllä antaa mitään vinkkejä, millä saa loihdittua onnistuneen pannukakun. Oon vaan erittäin hyvä syömään niitä. Eiku hei, jos satutte asumaan meidän tavoin taloudessa, jossa on ikivanha saksalainen kaasuhella, niin onhan mulla yks vinkki! Kannattaa laittaa yksi tyhjä uunipelli alimmalle tasolle, jotta lämpö jakautuu uunin sisällä tasaisemmin. Ei pala pannukakun pohja enää ei.

Meidän yleisin aamupala on ehdottomasti raakapuuro. Mä tykkään nykyisin turvottaa kaurahiutaleet kauramaidon ja vaniljalla maustetun soijamaidon yhdistelmässä. Se on paljon raikkaampaa omaan suuhun, kuin esim. luonnonjugurtissa muhittunut puuro. Sekaan esim. auringonkukan- ja hampunsiemeniä, pellavarouhetta, goji-marjoja ja pakasteesta marjoja. Pussi päälle ja yön yli jääkaappiin.

Ollaan ihan totaalisia narkkareita, mitä tulee halloumiin. Viime viikolla sitä syötiin salaatin kaverina ja ah, hamppareina! Paras hampparisämpylä puolestaan on ehdottomasti Ullan pakarin kaurakakku. Väliin rucolaa ja pinaattia, sipulia, tomaattia, tsatsikia, srirachaa ja kunnon köntti öljyssä rapeaksi paistettua halloumia. Nam, nam, nam.

Muutoin viime viikolla vedettiin aika pitkälti erilaisia salaattivariaatioita, sosekeittoa ja soijarouhebolognesesta tehtyä ”makaronilaatikkoa”. Ei kovin mielikuvituksellista, mutta hyvää perussafkaa.