PANNUKAKKUA JA AURINKOA

Sinne meni taas yksi kesän viikonlopuista. Saisiko näitä ostaa jostain lisää?

Jotenkin näiden lämpimien päivien rajallisuuden ymmärsi taas tänään, kun taivas onkin ollut harmaa ja tihkusade on hakannut ikkunaa tasaisesti koko päivän. Poistuin kotoolta vain lähikauppaan ostamaan perunalastuja ja senkin lyhyen seikkailun aikana kastuin litimäräksi.

Toisaalta nautin kyllä siitäkin, että saa luvan kanssa kyhnätä sohvalla ja katsella Herkule Poirotia tietokoneelta. Sulkeutua kahdestaan neljän seinän sisälle ja viettää rääppiäisiä. Toisaalta haluaisin, että elämä olisi yhtä aurinkoa. Sellaista, jota on tallentunut muutaman päivän ajan kameran muistikortille. Tässä teillekkin joitain palasia.

Yksi viikonlopun parhaista ideoista oli pannukakku. Se, kun keittiön ikkunasta viuhui lämmin kesäinen tuuli ja sen edustalla nökötti poikakaverin leipoma pannukakku jäähtymässä. Ja iloinen leipuri, joka vihdoin sai herkkuaan puolen vuoden odottelun jälkeen. Se syötiin myöhemmin vaniljajäätelön kanssa pihalla silloin, kun kesäyö alkoi jo viilentymään. Tuntui jotenkin niin kesältä. Potenssiin sata.