IKKUNALAUDALLA

Siitä taitaa olla muutama viikko, kun pötköttelin bungalowin terassilla riippumatossa ja joidenkin kehittävien pohdintojen päätteeksi tulin siihen tulokseen, että meidän kodin sisustus on ihan ahterista. En osaa oikein eritellä miten tälläiseen päätelmiin tulin, mutta tulinpahan vain. Tarmokkaasti olin maalaamassa ainakin olohuoneen arkun sekä ruokapöydän ympärillä hengailevat pinnatuolit. Taulut pitäisi freshata, sänky tarvitsisi helmalakanan ja niin, lista oli loputon.

Mutta kun tultiin kotiin, täällä olikin taas mukava olla. Edelleenkin pienet asiat ärsyttää, mutta päätin lähteä vähän rauhallisemmin liikkeelle. Pikku hiljaa kuopsutella nurkkia mieluisaksi. Ensimmäiseksi kohteeksi valikoitui keittiön ikkunasyvennys. Valinnan puolestani teki vesimeloni, jonka olin laskenut ikkunalaudalle ja se päätti hetken siinä hengailtuaan räjähtää pitkin seiniä ja lattioita.

Mätä vesimeloni muuten haisee pahalle.

Rätin heiluttamisen jälkeen ikkunalauta näyttääkin nyt sitten tuolta. Muutamassa isossa Indiskan kahvikupissa, joista toinen on saatu blogin kautta ja toinen on kirpparilta, hengailee valtavat minttupuskat. On muuten ihan paras tapa saada kesäinen tuulahdus smoothieiden joukkoon. Muutama mintun oksa siis.

Lisäksi sieltä löytyisi muutama puhtaaksi pesty öljypullo ikkunan välistä sekä H&M Homen kynttilöitä, joista taaimmaiset on jälleen lahjuksia. Etualalla näkyvät koristelautaset on puolestaan kirpputorilta koluttuja ja niiden tarkoitus olisi joku kaunis päivä hypätä tuohon seinälle. Toivotaan ettei sitä ihmettä joutuisi odottelemaan toista puolta vuotta.

Niin ja löytyy tuosta pienestä syvennyksestä yksi reissutuliainenkin. Löysin pienen punaisen kalan Penangista katumyyjältä, joka oli sattumalta parkkeerannut kärrynsä hedelmätorin viereen, jossa mulla oli tapana pistäytyä ohikulkiessa. Muutama kymmenen senttiä vaihtoi omistajaa ja nyt se roikkuu meidän ikkunassa hyvää onnea tuomassa.

Seuraavaksi taidan siirtyä vaatekaappini kimppuun. Siitä urakasta ei tule yhtään niin mukava.