GEORGETOWN

Jos mun pitäisi nimetä yksi miinuspuoli Penangista, niin se olisi ehdottomasti liikenne. Tai lähinnä sen kaoottisuus. Enkä oikeastaan tarkoita sellaista mitä tuli koettua Kambodzassa, jossa kaduilla meni jos jotakin kaksi- tai nelipyöräistä mihin suuntaan tahansa, vaan sitä millä nopeuksilla täällä suhataan.

Meillä kävi niin onnekkaasti, että saatiin alun epätoivoisen hääräämisen jälkeen oikein oivallinen majapaikka keskeltä Georgetownia. Kaupunki itsessään on erittäin makea, UNESCON perintökohteeksikin valittu, useamman kulttuurin kirjo. Rakennukset on vanhoja, eikä niitä rakennettaessa ole ymmärrettävästi otettu huomioon sellaista seikkaa kuin raskaampi liikenne. Kun jalankulkijan paikka on liikenteen seassa ja malesialaisten kaasujalka tosiaan hieman raskaamman puoleinen, liikenteeseen keskittyminen tuntuu vievän välillä kaiken energian.

Siksi en ole hirveästi kaivellut kameraa laukusta, vaikka kaduilla kovasti olisikin kuvattavaa. Paitsi viime viikonloppuna, kun kaupunki ilmeisesti public holidayn ansiosta oli aavemaisen tai ainakin epänormaalin rauhallinen. Puodit olivat suljettuina ja ihmisiä kymmenen kertaa vähemmän kuin aikaisemmin. Silloin iskuryhmä Pauliina&Nikon jalkautuivat kaduille.

Georgetownissa viehättää ränsistyneisyys, useamman eri kulttuurin kohtaaminen(näissä otoksissa vahvasti edustettuna kiinalaisten valtaamat kadut) ja värien kirjo. Jos Kuala Lumpur oli musta tylsä, niin tää mesta on sen täydellinen vastakohta. Yksityiskohtia kun lähtee katselemaan, voisi pyöriä kapeilla kaduilla varmaan tunti tolkulla. Jos siis paahtava aurinko sen vain sallisi.

Olen ymmärtänyt, että sunnuntaisin kaupunki on hiljainen, sillä ihmiset keskittyvät uskonnollisen elämänsä hoitamiseen. Vietettiin täällä viime viikon sunnuntai myös, mutta oltiin silloin niin uupuneita siitä yhdestä kammottavasta yöstä dormissa, että vietettiin päivä lähinnä nukkuen ja lähimmässä intialaisessa tankaten. Jännittävää siis nähdä, olisiko huomennakin otollinen päivä kuvaamiselle. Toivon niin, sillä ajateltiin suunnata kohti Little Indian sykkiviä katuja.