PUPUSAARELLA

Lähdettiin lauantaiaamuna Kampotista hieman haikein mielin kohti Phnom Penhiä paikallisbussilla, joka kierteli ja kaarteli niin kauan, että matka kesti lopulta hikiset viisi tuntia. Hektisessä pääkaupungissa keskityttiin lähinnä itsemme kuositteluun eli syömiseen ja ilmastoidussa huoneessa torkkumiseen ja hyvä niin. Sain tarpeekseni kaupungista jo viime kerralla. Sunnuntaiaamuna herättiin neljän tunnin unien jälkeen, napattiin tuk tuk ja suhattiin aamuun heräävässä kaupungissa kohti lentokenttää. Muutamaa tuntia myöhemmin törötettiin keskellä Kuala Lumpurin kolmenkymmenenviiden asteen hellettä. Maa vaihtui aika radikaalisti, mutta oon enemmän kuin innoissani.

Mutta ennen kuin alan turinoimaan Malesiasta, tajusin, että en ole vielä jakanut teille kuvia Koh Tonsaylta, tuttavallisemmin Rabbit Islandilta. Ei oltu liiemmin suunniteltu sinne menemistä, mutta kun tajuttiin miten lähellä kyseinen pikku saari on, pakattiin rinkat ja varattiin bussiliput Kepiin. Puolen tunnin ajomatkan ja about saman verran kestävän venematkan jälkeen saavuttiin valkoiselle hiekkarannalle.

Saari oli oivallinen latailuun ja levyttelyyn. Kaikista parasta oli ranta, joka oli kuin tehty uimiseen sekä muiden aktiviteettien vähäisyys. Päiväohjelmaan ei juuri kuulunut muuta kuin suolaisessa meressä lillumista, koiranpentujen rapsuttelua, lainapokkareiden läpi kahlaamista ja päikkäreitä. Ihan oivallista lomailua ainakin meikäläisen mielestä. Muutama miinuskin löytyy, niin kuin suhteellisen huono ruokatarjonta sekä bungalowimme liepeillä majailleet kukot, jotka ottivat oikeudekseen herättää meidät aamuisin ennen auringonnousua.

Mutta muutoin, voisin mennä takaisin vaikka heti.