PARASTA JUST NYT!

Mimmi pentele meni ja haasto meikäläisen! Koppi otettu ja listattu alle kymmenen asiaa, jotka on parasta just nyt.

1. Ehdottomasti parasta on se, että en naputtele tätä postausta himassa sohvatyynyjen väliin hautautuneen ja mitä luultavammin Vallilan kotimme kylmyydestä kärsien. Sen sijaan nökötän Kampotissa joen äärellä, bungalowin patjalla röhnöten.

2. Kivaa on myös se, että pää on alkanut totaalisesti tyhjenemään stressistä ja aikatauluista. Tänään meillä oli suunnitelmissa herätä aikaisin ja fillaroida kaupunkiin. Sen sijaan nukuttiin kahdeksaan, kömmittiin rauhassa aamupalalle ja härvättiin kaikkea muuta maan ja taivaan välillä. Nokka osoittikin kohti keskustaa reippaasti puolen päivän jälkeen, eikä se harmittanut yhtään.

3. Parasta oli myös se, mitä kaikkea tehtiin tänään sen jälkeen, kun uskaltauduttiin ulkomaailmaan. Käytiin syömässä mestassa nimeltä Epic Arts Cafe, jossa fyysisesti rajoittuneet(siis mikä on oikea termi?) paikalliset tekee taidetta ja mielettömän hyvää safkaa sekä fillaroitiin ristiin ja rastiin.

4. Muun muassa polkaistiin pitkin junarataa ja mikä jännempää, siltaa, jossa junarata kulkee. Oli mieletöntä katsella leveän joen virtaamista ja vuorten silhuettia niin korkealta.

5. Parasta on myös ihminen, joka yllyttää mua tekemään tuollaista. Vaikka näkymä olikin mieletön, niin saatoin vittuuntuneena huudella ihan muutamat kirosanat, kun tsygäiltiin kapeaa polkua, jossa toisella puolella on isoja kiviä, toisella syvä oja.

6. Mukavata on myös se, että mun viikonloppuna kevyesti kärvähtänyt nahkani on taas kunnossa ja uskallan liikkua ihan normaalisti tuolla ulkona. Eilisen puna ei valitettavasti oo ihan vielä tän päivän bruna, mutta sinne ollaan kovaa vauhtia menossa.

7. Nahkaa tiristeltiin aika antaumuksella myös eilen, kun vieteltiin meidän uuden belgialaisen kaverin, Emman, synttäreitä. Emma päätti kunnon kakskymppisen tavoin, että haluaa viettää syntymäpäivänsä eläintarhassa, joten lastauduttiin jo aikasin aamusta tuk tukiin ja hurautettiin pois joen rannasta. Oon jo pitkään ollut eläintarhoja vastaan ja tuolla mun fiilikset vahvistu vaan entisestään. Parasta siis ehkä se, että Emma sai haluamansa synttärit ja meikä vahvistusta omille aatteilleen.

8. Toisaalta ne astetta kosteammat synttärit, jotka vietettiin päivää aikasemmin, oli paljon mukavammat! Bissettely ja biljardi on aika kivaa ajanvietettä tälläkin puolella maapalloa.

9. Niin kuin myös syöminen, sekin on ihan yhtä kivaa! Meidän majapaikan mama ja muut keittiöllä häärivät likat tekevät ihan mieletöntä khmer safkaa ja muitakin aasialaisia mässyjä sekä kaupungilla pyöriessä on tullut maisteltua vaikka mitä. Eilen katseltiin auringonlaskua rannalla ja naposteltiin vetytettyjä maapähkinöitä, sokeriruokomehua, tuoretta ananasta ja vielä vihreää mangoa chilin ja sokerin kanssa. Kotimatkalla tarttui mukaan vielä yllättävän täyttäviä sweet potato-kakkusia, jotka oli paistettu mitä luultavammin kondensoidussa maidossa ja päälle ripsoteltu seesaminsiemeniä.

10. Parasta on myös se, että välimatkasta huolimatta pystyn pitämään yhteyttä kavereihin(whatsapp i love you) sekä päiviteltyä niin instagramia kuin blogiakin. Jossain vaiheessa haluan kyllä sulkeutua johonkin saarelle kaikkien satelliittien ulottumattomiin, mutta tämäkin on aika mukavaa. Oon sillai sopivan eristyksissä kaikesta.

Mää oon nyt laiskajaakko, enkä jaksa tsekkailla, että ketä on haastettu. Sen sijaan listaan muutaman, jonka kuulumiset haluun ehdottomasti lukea! Siispä Emmi, Reetta, Paju ja Ida antakaapa kuulua!