PIENEN PIENI KUVAHAASTE

Pian bloginaapurikseni muuttavalla Nooralla oli blogissaan hauska TBT-haaste, joka nimensä mukaisesti pitäisi varmaankin julkaista torstaina. Mutta koska olen aina ollut astetta kapinallisempi tapaus, ajattelin aloittaa tällä perjantain. Haaste meni yksinkertaisuudessaan näin:

”Avaa tietokoneesi kuvatiedostot. Valitse kansioista järjestyksessään viides. Avaa se. Valitse kansion viides kuva ja kerro tarina sen takaa.”

Kuva on otettu viime kesäkuun alussa, päivänä, jolloin muistan olleeni onnellinen. Sellaisella pirskahtelevalla tavalla ihan mielettömän onnellinen. Asettelin lehden Hermannin kotini hyllylle kuin taulun. Olin kuljettanut sen hetkeä aikaisemmin kotiin rullalla, niin ettei se vain rypistyisi. Sain sen pojalta, jota silloin en uskaltanut vielä kutsua poikaystäväkseni, koska jokin lehdessä ilmeisesti muistutti minusta. Lehti löytyi Vallilan kirjastosta, samalla reissulla kun lainasin pinkan kirjoja, joihin uppouduin pitkinä lämpiminä päivinä. Muistan erään novellikokoelman, jota luin läheisellä kalliolla turbaani päässäni ja nektariinin maku suussani. Lehteä en tainnut lukea ollenkaan, se lämmitti mieltäni ihan vain olemalla tuossa hyllyllä.

Mikä on teidän viidennen kuvakansion viides kuva?