MARINER’S COMPASS

Kuten edellisestä postauksesta kävikin ilmi, mun ystävänpäiväni kului siskojeni ja ystävien parissa. Seura oli mitä parhainta, mutta on pakko myöntää, että yksi erityinen kainalo olisi kelvannut myös. Mutta koska se on edelleenkin ihan muutaman tuhannen kilometrin päässä, niin pääsin sellasiin äklöromanttisiin ystävänpäiväntunnelmiin toista reittiä.

Muhun otettiin meinaan tuossa taannoin yhteyttä EYE Jewelryn tiimin puolesta. Kultaseppä Kristian Saarikorven perustama yritys tarjoaa uuden tavan suunnitella uniikkeja hopeakoruja. Juttu kun on mennyt niin moderniksi, että lataat älypuhelimeesi appsin, jossa ihan itse pääset astumaan suunnittelijan saappaisiin. Ja jos niihin tuotoksiinsa ihastuu oikein palavasti, niin ne pystyy näppärästi sitten tilaamaan itselleen kotiin. Tuotteet valmistetaan Kristianin osaavissa näpeissä Fiskarsissa ja matkaavat kotiin somasti pienissä kirjekuorissa.

Mulle annettiin haasteeksi suunnitella itselleni koru teemalla ystävänpäivä. Mä en pidä itseäni minään ihan valtavana hempeilijänä, joten jouduin hetken aikaa mietiskelemään, että minkälainen korusta oikein tulisi. En halunnut että se olisi korni tai sellainen, jonka ihan jokainen ymmärtää. Halusin sen olevan ennemminkin sellainen, jolla on merkitystä minulle. Ei sydämiä tai muuta liian kliseistä. Ei mulle.

Siksi siitä tulikin tuollainen, merimiehen kompassi. Pidän sen sisältämästä symboliikasta valtavasti. Alunperin merimiehet hakkauttivat moisen ihoonsa, jotta se opastaisi heidät oikeaan suuntaan. Mihin tahansa sitten olivatkaan menossa. Useimmiten se taidettiin ottaa siksi, että pitkien merillä olojen jälkeen löytäisi takaisin kotiin rakkaiden luoksi. Siksi minäkin kompassin halusin. Jotta se auttaisi minua löytämään rakkaani luokse. Aika imelää, mutta sellaisia me tytöt välillä ollaan.

Koru kosketti mua paljon enemmän, mitä osasin odottaa. En tiedä johtuuko se siitä, että olen saanut itse valikoida siihen muodon, kaiverruksen ja ketjun. Vai siksi, että se on niin taidokkaasti tehty. Mutta koskettava se on. Ja ihan erityisen kaunis. Siksi mulla on ilo kertoa, että teilläkin (siis jopa viidellä teistä) on mahdollisuus voittaa moinen, itse suunnittelemanne hopeakoru.

No mitäs sitä sitten tarvitsee tehdä osallistuakseen?
1. Lataa ilmainen sovellus (valitettavasti tällä hetkellä vain Iphoneen tai Ipadiin, lainatkaa kaverin luuria!) Latailemaan pääset TÄÄLTÄ!
2. Suunnittele sen avulla viisi erilaista koruvaihtoehtoa
ja 3. jaa ne Instagramissa hashtagilla #EYEcontest

Mä ajattelin seurailla teidän tuotoksianne tuolta Instagramin puolelta, mutta olisin hirmuisen iloinen, jos jakaisitte idean unelmakorustanne myös tuonne kommenttilaatikon puolelle. Tuhannesti onnea kilpailuun!