VIIKONLOPPU IHAN YKSIN

Onpas ollut varsin omituinen viikonloppu. Omituinen siksi, etten tiedä koska olisin viimeksi viettänyt näin monta tuntia putkeen ihan vain itsekseni. Teki kyllä ihan hyvää vähän latailla, hengailla pesutuvalla lukemassa lehtiä samalla kun pyykit kieppuivat koneen sisuksissa, minimoida nurkissa pyörivät villakoirat ja rouskuttaa ruokaa ihan kiireettömästi oman ruokapöydän ääressä.

Hurraw!-huulirasvat saatu blogin kautta

Perjantaina koulusta kotiin tullessani postiluukusta oli tipahtanut pieni ruskea paketti Luonnonkosmetiikan tukusta, jonka sisältä paljastui aikaisemmin samalla viikolla valkkaamani Hurraw!-lempparit. Onko nuo syötävän suloisen huulirasvat muuten teille ennestään tuttuja? Ihan sillai lyhyesti, purtilot pitävät sisällään huulirasvaa, joka on vaatimattomasti vegaanista, reilun kaupan raaka­aineista valmistettua ja luonnonmukaisesti viljeltyjä. Hurraa, jo pelkästään tuolle listaukselle, loput faktat voitte käydä lukemassa täältä! Tuolta näkee myös suht laajan valikoiman, näitä luomuhuulirasvoja kun valmistetaan yhteensä 22:ssa eri maussa.

Mä valitsin itselleni testaukseen kirpsakoita makuja sekä tuon mustanpuhuvan Moon Balm-huulivoiteen, joka pääsi nyt ensimmäisenä testaukseen. Päiväkäytössä olevia huulirasvoja on tällä hetkellä kesken ainakin kolme, joten kuluttelen niistä ensin ainakin yhden loppuun, mutta nimensä mukaisesti tää onkin tarkoitettu käytettäväksi yöaikaan. Muutaman yön perusteella nostan tälle ison peukun. Ei jätä huuliin mitään rasvaista fiilistä, mutta kosteuttaa niin, että aamulla huulet on ihanan pehmoiset.

Lauantaina en puolestaan tehnyt mitään sen kummempia. Mitä nyt lunastin lupaukseni ja heiluin Vallilassa pitkästä aikaa ihan imurinkin kanssa. Puhtaat pussilakanat ja kaapin kätköihin viikatut vaatteet saa kyllä ei-niin-siivoushullunkin-ihmisen kovin iloiseksi. Varsinkin kun olin oikeasti imuroinut viimeksi, mm, muutama päivä ennen kuin Nuuskamuikkunen heitti repun selkään. Miten se on, että jotkut kotihommat on ihan ylivoimaisia? Mulla tuo joku on ehdottomasti imuroiminen.

Siistissä kodissa on myös huomattavasti kivempaa kokkailla, vaikka sitten kokkaileekin tylsästi ihan vain yhdelle ihmiselle. Ja vaikka kokkailukin oli tollasta suht yksinkertaista, uunikasviksia ja kvinoaa. Suosittelen muuten tekemään uunikasviksia aina ison satsin. Ne pystyy hyvin lämmittämään uudestaan seuraavana päivänä tai vaikka heittämään pannulle muutaman kananmunan kanssa. Ja mikä tärkeintä, ovat ihan pirun hyviä.

Tänään heräsin ihan jumalaiseen valoon. Sellaiseen puhtaaseen ja mieltä ylentävään valoon. Sellaiseen, että en edes kääntänyt kylkeäni, vaan vetäisin neuletakin niskaan ja aloin keittämään kahvia. Ja fiilistelin kameran kanssa. Ja sovittelin kesämekkojani. Ja myönnettäköön, liehuttelin ja tanssahtelin ne päälläni aurinko mielessäni, vaikka ulkona tuprutteli samaan aikaan lunta. Mutta teki mieli vähän haaveilla.


Voimaruoka-tuotteet saatu blogin kautta

Aamun aloitin muuten jälleen smoothiella, joka on tehty eilen jakamani ohjeen mukaan. Mitä nyt aloitin sen valmistelun jo eilen illalla, tuikkaamalla jääkaappiin kipon, jossa on muutamassa desissä mantelimaitoa pari ruokalusikallista chian siemeniä turpoamassa. Siitä muodostuu sellainen hauska hyytelö, jota tykkään käyttää smoothieissa jugurtin sijasta. Sen lisäksi että koostumuksesta tulee ihanan kuohkea, niissä on myös meitsille vähän vähälle jääviä proteiinia ja omega-3:sta. Mä käytän tällä hetkellä Voimaruoka-merkkisiä chian siemeniä, sekä saman merkin goji-marjoja, joita tulee puputettua usein välipalana pähkinöiden kera. Ovat kovin laadukkaita ja hyviä molemmat. Pitäis varmaan selvitellä vähän tarkemmin, että mitä muuta tuohon tuoteperheeseen kuuluu.

Nyt taidan hörpätä iltapäiväkahvit, vetää joogakamppeet niskaan ja lähteä käpöttelemään yhteistyösalini, Hakaniemen LadyLinen suuntaan. En ole tänään vielä näyttänyt nokkaani ulkona ja alkaa pääkin käymään sen verran hitaalla. Vaikka muutoin onkin jotenkin raukean levännyt olotila. Ei se yksinään vietetty viikonloppu ehkä ihan niin paha olekaan. Vaikka kyllä mä aika innoissani oon siitä, että huomenna pääsee taas kouluun.