TBT: MIELENKIINTOISTA LUKEMISTA

Harmittaa vietävästi, että lukeminen on taas hieman jäänyt, kun olen koittanut saada kouluhommani kunniallisesti pakettiin. Ei sinänsä mikään huono juttu, mutta kaipaisin kyllä hieman sellaistakin lukemista, jolla ei ole mitään tekemistä tulevien tenttien kanssa. Varsinkin, kun pääsin viime vuonna, hetken tauon jälkeen, taas niin hyvin tuohon kirjojen mielettömään maailmaan.

Olin muksuna ihan totaalinen kirjatoukka tai ainakin musta tuntuu, että luin huomattavan paljon. Tai sitten en, mutta ainakin sillä lukemisella tuntui olevan mulle jotenkin iso merkitys. Oli hienoa kokea erilaisia asioita, erilaisten ihmisten kautta. Sitä pidän edelleenkin hienoimpana asiana, mitä lukeminen antaa.

Siksipä pidän eniten niistä kirjoista, jotka kertovat jostain itseäni kiinnostavasta, mutta kuitenkin itselleni niin kovin vieraasta asiasta. On uskomatonta lukea, että millaista elämää elettiin 1960-luvun Nigeriassa, kun sota alkoi nostamaan karmaisevaa päätään tai mitä tekee ukrainalainen mies, jonka vaimo kuolee ja yksinäisyys kalvaa. Ah, niin kovin kiintoisaa.

Mulla on muutamia kirjoja lukupinossa tälläkin hetkellä. (Ei kuitenkaan nuo yllä näkyvät, ne olivat viime tammikuun lukupinossa. Tuo kolmanneksi ylin taisi olla jotain kettuilua itse Nuuskamuikkuselta.) Siitäkin huolimatta olisin kovin kiitollinen, jos viitsisitte jakaa muutaman kirjasuosituksen kanssani. Mihin sitä iskisin kynteni seuraavaksi?