REISSUSUUNNITELMIA OSA 1

Aika kuluu omituista tahtia. Tuntuu, että siitä on samaan aikaan ikuisuus ja vain muutama päivä, kun kävin saattamassa poikaystäväni lentokentälle. Tuntuu, että olen asunut ikuisuuden yksikseni täällä Vallilassa ja että talvi vain venyisi venymistään. Mutta kun tajusin, että omaan lähtööni on kaksi kuukautta, en tiedä mihin aika on kadonnut. Tuosta vain humpsahti johonkin melkein jo puolet siitä ajasta, jonka olemme erossa.

Kaksi kuukauttakin varmasti kuluu kuin siivillä, varsinkin kun siinä ajassa pitäisi saada a) kaikki reissujärjestelyt tehtyä ja b) saattaa koulu tältä lukuvuodelta loppuun sekä etsiä itselleen harjoittelupaikka kesäksi. Heh heh, pikku juttuja. Ehkäpä siksi olen alkanut suunnittelemaan asioita jo etukäteen. Joskus mahdollisimman ajoissa on parempi kuin usein suosimani viime tipassa. Harjoittelupaikkaa on haettu, koulu rullailee ja olen alkanut valmistautua jo matkaakin varten.

Jälkimmäinen on jotenkin kovin jännittävää. En ole ikinä matkustanut Euroopan ulkopuolelle ja musta tuntuu, että vaikka kuinka lukisin Aasiasta, sen kulttuurista, ilmastosta ja ihmisistä, en silti voi mitenkään ennakoida sitä, mitä siellä tosiaan on vastassa. Lisämausteensa juttuun tekee tietenkin se, että mun matkaseuralaiseni on siellä jo ja joudun oikeestikkin tekemään kaiken ihan itse. Ei ole ketään, kenen kanssa yhdessä suunnitella tai kuumotella.

Siispä ajattelin, että kuumottelen teidän kanssanne. Ihan ehkä siksikin, etten usko, että yksikään mun kaveri oikeasti jaksaa kuunnella mua. Teillä sentään on mahdollisuus skipata seuraavaan postaukseen, jos ei innosta lukea Aasian reissusuunnitelmista. Mutta te jotka jaksatte, niin ajattelin aloittaa niinkin naisellisella ja turhan oloisella aiheella, kuin pakkaaminen. Ja vielä tarkemmin ajattelin käsitellä vaatteita, puhutaan niistä lopuista sitten myöhemmin. Kuulostaa varmaan hölmöltä miettiä jo nyt, että mitä sinne rinkkaansa oikein sulloo, mutta tää on oikeasti yksi niistä asioista, joita stressaan kaikista eniten.

Olen ennenkin kulkenut statuksella reppureissaaja. Pisin matka-aikani oli kuukausi, kesä oli juuri taittumassa syksyksi ja kiertelimme Lauran kanssa suht hyvän suunnitelman kanssa Euroopan kaupunkeja ristiin rastiin. Pakkaaminen oli helppoa. Rinkassani oli muistaakseni farkkujen, hameen, mekon, muutaman t-paidan ja yhden neulepaidan lisäksi vain muutamat asusteet, nahkatakki ja pussillinen hygieniatarvikkeita. Kenkinä mulla oli converset, ballerinat ja släbärit. Laukkuja oli kaksi, toinen isompi päiväksi, toinen pienempi baarikierroksille. Näytin koko kuukauden suhteellisen ryönäiseltä ja muistan olevani asiasta myös kevyesti vittuuntunut.

Tällä kertaa en edes tiedä kauanko olen reissun päällä ja missä kaikkialla tulemme käymään. Veikkaisin kuitenkin, että lomani venähtää parin kuukauden mittaiseksi ja alustavasti suunnittelimme suuntaavamme Thaimaan lisäksi(johon siis lennän ensimmäiseksi) ainakin Sumatralle ja Malesiaan. Ja siinä se.

Olen ajatellut, että matkapuvustoa suunnitellessani(oikeesti, tässä näkee mitä alaa sitä oikein opiskelee..) mun tarvitsisi ottaa huomioon ainakin nämä seikat:

1) Tullaan mitä luultavimmin liikkumaan sellaisissa paikoissa, jossa valtaosa väestöstä on muslimeita. Vaikka en itse edusta samaa uskontoa, niin musta olis kuitenkin kunnioittavaa pukeutua niin, etten räiskeesti loukkaa ketään. Mukana tulisi olla siis sellaisia vaatekappaleita, jotka on säädyllisiä ja peittäviä. Nää olis myös niitä vähän siistimpiä kledjuja, joilla kehtais tallustaa isommassakin kaupungissa.

2) Tullaan myös ihan satavarmasti hengaileen ja pötkötteleen jossain pikku bungalowissa meren äärellä, jossa haluan ehkä vähän joogailla ja ottaa aurinkoa. Tarviin siis bikineitä, rantavaatteita ja ehkä jotain urheiluunkin.

3) Mä tunnen itseni ja tiedän, että en pysty elämään kahta kuukautta missään reikäisissä ja nuhrusissa trikoorimpuloissa tai superkäytännöllisissä reisitaskupöksyissä ja tuulitakissa. Pystyisin tuohon ehkä yhden viikonlopun, mutta en kahta kuukautta, en vaikka kuinka haluaisin olla vähän vähemmän turhamainen olento. En siis voi pakkaa minkään Madventuresin check-listin mukaan, jossa huudetaan käytännöllisyyden ja asteekkisuuden nimeen.

4) Nyrkkipyykki ja pesulat on keksitty, joten en tarvitse koko vaatekaappia mukaani, enkä ees jaksais kantaa sitä. Tullaan mitä luultavimmin käymään myös isoissa kaupungeissa, joista voin sit nappaa uudet släbärit tai rantamekon, jos vanhalle tapahtuu jotain ikävää.

5) Ja tuosta viimeisimmästä tulikin mieleeni, että niille vaatteille tosiaan voi käydä jotain. Rinkka voidaan varastaa tai voin ite hukkaa sen, pesula voi lukea hoito-ohjeet väärin tai vetäsen päälle jotkut superkeltaset curryt, jotka ei tuu ikinä lähtemään pois. Eikä se merivesikään taida olla ihan tekstiilien ylin ystävä. Siispä ei kannata ottaa mukaan lempparikimonoa tai sata euroa maksavia shortseja. Ellei oo sit valmis luopumaan niistä.

6) Niin ja sit vielä se ilmasto. Esimerkiksi Malesiassa on tuolloin mitä luultavimmin keskilämpötila jotain 30 astetta ja ilmankosteus huitelee jossain 80% tienoilla. Mä hikoilen tuskasesti ihan jo rakkaassa kotimaassammekin, joten materiaalivalinnoilla tosiaan on merkitystä.

Olisikohan siinä mun kuumottelulistani kokonaisuudessaan? Oon yrittänyt nuo asiat huomioiden jo kerätä kasaan jonkinlaista matkapuvustoa. Suurin osa on omasta vaatekaapista peräisin, mutta en omista ihan hirveästi mitään hellevaatteita. Ja koska shoppailu reissua varten tuntuu typerältä, oon koittanut tehdä jotain löytöjä kirpputoreilta ja tuunaillut vanhaa. Muutamat pellavapaidat kylläkin laitoin tilaukseen tuossa joululomalla ja jotain on vielä hakusessakin.

Muutama kysymysmerkki mulla olis vielä:

1)Millaisia kenkiä mun kannattaa ottaa mukaani? En viime kesänäkään pystynyt käyttämään muuta kuin sandaaleja, joten tuntuis hullulta koittaa tuossa ilmastossa vedellä jollain lenkkareilla.

2)Altistun suht helposti auringonpistoksille, joten joku hattuviritelmä ois ihan kiva olla messissä. Mutta mikä? Olkihattu menee mäsäks varmasti jo ennenku oon Bangkokissa ja lippis ei oo mun juttuni. Turbaania sit vaan kehiin vai?

3) Mitä laukkuja otan rinkan lisäksi mukaani? Aina puhutaan päivärepusta, mutta mua houkuttelis ennemminkin joku fiksu olkalaukku, siis sellanen jossa on tilaa, vetskari ja hyvä kantohihna. Pitäiskö sen lisäks ottaa joku pikkupussukkakin, jota vois käyttää just jossain saarilla kun poistuu rannalta vaan safkaamaan?

4) No kuinka paljon mä oikeesti voin ottaa sitä tavaraa mukaani?

Kaikki kokemukset ja vinkit otetaan vastaan, tai oikestaan taidan ihan tarvitakkin niitä. Ajattelin että niiden avulla plus tietty omien ajatuksieni perusteella voisin koota jonkun pakkauslistan itselleni, sekä teille muille, jotka haluaa viettää lomansa auringossa jossain muussa kuin shortseissa ja tuubitopissa.