KIRPAKKA PUOLUKKASMOOTHIE

Jälleen kerran oikein hyvää huomenta. Tänäkään aamuna en ajatellut jumahtaa koneen ääreen, sillä edessä olisi se, mitä jo muutama päivä sitten uhosinkin eli kunnon siivouspäivä. Eilen hurrauttelin jo pyykit puhtaaksi, tänään taidan heittää matot tuulettumaan ja antaa imurin laulaa. Tai itseni siivousmusiikkien tahdissa.

Sitä ennen ajattelin kuitenkin jakaa yhden smoothie reseptin kanssanne, joka on ehdottomasti tämän hetkinen lempparini. Jos aineksia ei löydy kaapista nyt, sitä voi surrautella lempeäksi aamupalaksi vaikka huomenna sunnuntain kunniaksi. Onhan se sentään ehdottomasti viikon paras päivä, joka kannattaa aloittaa ansaitsemallaan tavalla. Mä herkkuperse tosin syön moisia ihan päivittäin. Nämä kuvat ovat torstai-illalta, jolloin en millään jaksanut tehdä ihan oikeaa safkaa vaan vetelin smoothieta ja ruisleipää sen sijaan. Tuhma minä.

PUOLUKKASMOOTHIE YHDELLE
– kypsä banaani
– reilu kourallinen puolukoita
– desi tai pari mantelimaitoa

Yksinkertaiset ainekset, jotka vielä yksinkertaisemmin vain heitetään blenderiin ja laitetaan sekaisin. Samaan aikaan mukavan kirpeä (makean ystävät maustakoon vaikka hunajalla) ja samettisen pehmeä. Itse heittelen päälle milloin mitäkin, tällä kertaa päälle eksyi pellavarouhetta ja goji-marjoja.

Saiskohan moisesta hiukan energiaa tämän päiväiseen koitokseenkin? Siivoaminen ei yksinkertaisesti ole ihan lempipuuhaani.