ESMERALDA-KORVIKSET

Hyvin epäoleellisena osana eilistä postausta näkyi mun uusin kirppislöytöni viime perjantailta. Kyseessä siis nuo antiikkihopean väriset, superkevyet ja yltiömakeat korvikset. Jostain syystä mulla tulee niistä mieleeni Esmeralda ja vähän myös joku helleloma Aasiassa. Jälkimmäinen saattoi vaikuttaa enemmän ostopäätökseeni, vaikka Esmeraldakin on musta kyllä aika makee disney-mimmi.

Mutta korvikset eivät oikeastaan ole se asia, mistä haluaisin teille vinkata, vaan se, että mulla ylipäätään on korvikset korvissa. En tiedä oletteko ikinä huomanneet, mutta mulla ei ole ollut korvakoruja varmaan viimeiseen, hmm, kahteen vuoteen. Sillon tällöin satunnaisesti olen laittanut jotkut överit sulkaviritelmät ja sen jälkeen parannellut kuukauden verran tulehtuneita korvareikiäni.

Ja kyllä, siinä tulikin se syy, miksi niitä korviksia ei ole mulla näkynyt. Ne on aina, ihan sama millaisista koruista on kyse, tulehtuneet. Joskus niin pahasti, että ne ovat märkineet ja reikien kohdalla on tuntunut kovat tulehtuneet pallurat. Aika kelvollinen syy olla pitämättä koruja, ainakin omasta mielestäni.

No miten mulla nyt sitten on sellaiset? Muistatteko, kun kirjoitin noin kuukausi sitten teepuuöljystä? Ostin pienen putelin silloin lähinnä tulehtunutta ihoani varten, joka luojan kiitos rauhoittuikin tuon ihmeöljyn vaikutuksesta. Niin paljon, että en nähnyt tarpeelliksi jatkaa öljyn läträämistä muutamaa viikkoa pidempään. Se meinaan nitisti tulehdukset oikein tehokkaasti ja nyt ihoni on paljon paremmassa kunnossa.

Öljylle tuli kuitenkin käyttöä, kun muistelin, että mulle sitä suositellut Tiiamari sanoi käyttävänsä sitä lävistystensä hoitamiseen. Ajattelin ottaa riskin ja katsoa, mitä mun korvalehteni olisivat siitä mieltä. Otin paikasta nimeltä jemma mammani antamat helmikorvakorut(koska ajattelin, että ne ovat varmaankin aika puhdasta materiaalia) ja hieroin öljyä sekä korvisten tappeihin että korvalehtiini. Ja tättärää, korvikset menivät läpi eivätkä tulehtuneet yhtään. Siis eivät yhtään!

Kuukautta ja nolla tulehdusta myöhemmin uskaltauduin kokeilemaan näitä rihkamakorviksiakin. Toistin öljykikan ja ainakaan vielä korvalehteni eivät ole moksiskaan. Hemmetin hienoa sanon minä! Et ihan vaan vinkkinä niille, jotka tuskastelevat tulehtuvien lävistysten kanssa, tässä voisi olla ratkaisu ongelmiinne.