LAUANTAIBRUNSSI

Jestas, miten hyvää teki paeta pitkäksi viikonlopuksi maalle. Ajatukset kulkee taas hieman kirkkaammin ja olo on noin muutenkin hieman kevyempi. Hyvää teki, niin sielulle kuin kropallekkin, myös lauantainen brunssi.

Haluttiin serkkulikan kanssa hieman piristää sairaana ollutta isosiskoa ja vallattiin sen kunniaksi keittiö. Katettiin pöytään kaikenlaista, mutta ei mitään kovin erikoista. Tuoreita sämpylöitä, hedelmiä, marjasmoothiea, munakasta ja litroittain kahvia. Neljäs lautanen katettiin siskon poikaystävälle, joka selvästi haistoi ruuan valmistumisen ja ryntäsi sisään lenkkikamppeineen samalla sekunnilla kun kahvi oli tippunut.

Tahtoisin muuten vääntää sen, olisikohan Saarioisten ”hyvä ruoka, parempi mieli”-sloganin uuteen uskoon. Alkuperäinenkin pitää kyllä hyvin paikkaansa, sillä mikäpä sen parempaa kuin hyvä ruoka. Paitsi ehkä ihmiset, joiden kanssa sen ruuan saa jakaa.

Siispä minun versioni on: hyvä seura, parempi mieli.