SOSESOPPA KOOKOSKERMALLA

Kappas kehveliä, minälikka taisin kerrankin pitää lupauksistani kiinni ja julkaisen jälleen kerran ohjeen, jolla lihaton lokakuu on astetta helpompaa. Jopa niille, joille piffi on arkipäivää. Tää on meinaan semmoinen soppa, että katoaa kattilasta ihan ennätystahtia. Kovin ihmeellisestä ruokalajista ei ole taaskaan kyse, mutta meitsin keittiössä sellaisia ei edes kokkailla.

SOSESOPPA KOOKOSKERMALLA

1) pilko pieneksi kuutioksi yksi punasipuli, muutama valkosipulin kynsi, iso paprika ja pätkä chiliä sekä raasta yksi porkkana. Lorauta kattilan pohjalle tilkka öljyä, kuumenna ja heitä leikkuulaudan päällinen tulille. Kuullota hetken aikaa.

2) Mausta rohkeasti. Itse laitoin sekaan teelusikallisen vihreää currytahnaa, kurkumaa, ruususuolaa ja mustapippuria. Myös esimerkiksi paahdettu paprika on aika passeli sosekeitoissa.

3) Kaada mukaan desi vettä, kokonainen patukka Pirkan juuressosetta(eli tätä) ja muutaman desin tetra kookoskermaa. Pienennä levyä ja laita kansi päälle. Hämmentele samalla ja annan keiton porista hetken aikaa.

4) Lappaa lautaselle, heitä pinnalle esimerkiksi paahdettuja seesaminsiemeniä ja tukku basilikaa. Lusikoi napaan ruisleivän ja kylmän maidon kera.

Ohjetta on sallittua soveltaa jälleen kerran oman vihanneslaatikon sisällön mukaan. Itselläni tuosta tulee aina aika järkyttävä satsi, jota saa lämmitellä jääkaapista aina muutaman päivän. Joka sinänsä ei paha juttu, ei sitä ihan jokapäivä jaksakkaan kauhan varressa heilua.