JOKA HETKEN PINAATTIMUNAKAS

Taisinpa mennä lupaamaan, että laittelen nyt lokakuussa entistä aktiivisemmin tulille postauksia aiheesta ruoka. Harmi vain, että mun kokkailuni on ollut tässä viikon sisään suhteellisen säälittävällä tolalla. Oon puputtanut menemään currypataa(jonka unohdin kuvata heh heh) useamman päivän jääkaapista, syönyt koulun semimaittavaa kasvissafkaa ja siinä ohessa pitänyt itseni hengissä lähinnä ruisleivällä, turkkilaisella jugurtilla ja hedelmillä.

Ei siis ihan hirveesti mitään postailtavaa. Satuin kuitenkin nappaamaan sunnuntaina kuvan aamupalasta, samalla kun odottelin yhden unikeon heräämistä. Siinä vaiheessa kun olet kokannut indie-hoilotuksen säestämänä, houkutellut tuoreella kahvilla ja muuten vain kironnut sekä maanitellut, ei auta kuin ottaa kamera kauniiseen käteen. Ja odottaa, että toinen suvaitsee nousta aamiaisseuraksi.

Oltiin raahaamassa itseämme melkeinpä heti aamusta Kaapelin Kirppikselle myyntipuuhiin, joten hieman tuhdimpi ravinto oli kohdallaan. Siksi siis munakasta. Normaalisti tämä menisi melkeinpä lounaasta tai oikeastaan mistä vaan ruuasta, varsinkin kun tuossa kyljessä nakertelee leivän. Ja jälkkäriksi vielä omenan. Valmistaminen on, yllättäen, naurettavan helppoa ja meikä ainakin on munakkaiden ylin ystävä. Tää resepti saattaa tehdä teistäkin sellaisia, jos ette vielä ole.

JOKA HETKEN PINAATTIMUNAKAS (2 hengelle)
n. 40 g pinaattia
4 kananmunaa
1 punasipuli
1 chili
1 valkosipulin kynsi
1 tomaatti tai kirsikkatomaatteja
fetaa oman maun mukaan
+ öljyä paistamiseen, ruususuolaa, mustapippuria
& tuoreita yrttejä maustamiseen

Pilko punasipuli, chili ja valkosipuli pieneksi, ja heitä pannulle kuullottumaan öljyssä. Lisää perään hyvin huuhdottu pinaatti ja kääntele sen aikaa, että vetäytyy pieneksi. Kaada pannulle munat, joiden rakenne vatkattu rikki ja jotka maustettu suolalla. Paista hetken aikaa ja käännä levy pienelle. Lado päälle pieneksi lohkottu tomaatti sekä murustettu feta ja anna koko setin hyytyä rauhassa. Kun munakas näyttää valmiilta, rouhi päälle mustapippuria ja ripottele tuoreita yrttejä päälle. Ja sitten vain syömään!