EASY MORNING

Tiedättekö, mikä on minusta ehdottomasti parasta viikonloppuaamuissa? Eritoten niissä sellaisissa, jolloin ei tarvitse hötkyillä mihinkään suuntaan?

Aamupala.

Se, kun voi haukotellen ja tukka pystyssä kietoutua aamutakkiinsa, ladata kahvinkeittimen piripintaan ja alkaa tutkiskelemaan jääkaapin sisältöä. Olisiko siellä jotain herkkurääppiäisiä edelliseltä illalta? Entä onko jompikumpi muistanut ostaa mehua? Jaksaisiko sitä paistaa munakasta tai vaikka banaanipannaria jälkiruuaksi?

Viime lauantaina kaapeista ei löytynyt mitään kummallista. Vielä pehmoista Ullan Pakarin ruiskakkoa, kypsiä tomaatteja ja päälle silputtuna tuoretta basilikaa, jonka uhmakkaasti koitan saada kasvamaan talven yli. Muki tolkulla maitokahvia, Clipperin marjateetä ja porkkanamehua. Saattaa olla että tuli mutusteltua muutama pähkinäkin eilisillan herkkupussista.

Tällä viikolla olen haaveillut kovasti jonkun toisen tekemästä aamupalasta. Tai oikeastaan sellaisesta, jota voisi kutsua brunssiksi. Olisi kiva kippistää, syödä massunsa täyteen ja poistua pöydästä tietäen, ettei joudu itse tiskaamaan.

Siispä kysynkin, että missä tarjoillaan teidän lempparibrunssinne?

Mun mieltäni kutkuttelisi lähteä testaamaan Pacifico. En tiedä houkutteleeko enemmän paikan sangriakannut vai se fakta, että keittiössä häärii kuulemma meksikolainen kokki. Ja mähän nyt tunnetusti oon suht heikkona kaikkeen safkaan, johon voi edes liittää sanan Meksiko.

Jo etukäteen kiitos ja kumarrus brunssivinkeistä ja vaikka sellaista ei olisikaan jakaa, niin ihanaa viikonloppua silti ihan jokaiselle ruudun takana kyhjöttävälle!