QUE PASA!

Meikäläinen huitelee ajatuksissaan jo viikonlopussa. Ei sinänsä mikään ihme, mä kun käännän nokkani jo huomenna kohti Forssaa. Pitkästä aikaa, sanokaa mun sanoneen. Siellä odottelevat melkeinpä kaikki, joiden seuraa olen kaivannut ihan mielettömästi. Kolmisen viikkoa Helsingissä saa kovimmankin maalaislikan ärsyyntymiskäyrän kohoamaan. 

Mutta se, miksi teitä saattaisi kiinnostaa mun viikonloppufiilikseni on lähinnä se, että ajattelin jakaa kanssanne täydellisen ruokavinkin niihin rauhallisempiin perjantai- tai lauantai-iltoihin. Tai kyllä tää itseasiassa kävis aika mukavasti etkoilunaposteltavanakin. Tai arki-iltoihinkin. Jos vaan jaksaa varata safkan tekoon hippasen kauemmin aikaa. 

Safka sai alkunsa omasta kiukkuilustani. Närkästyin meinaan muutama viikko sitten, kun eräästä raflasta ei saanut kunnon kasvistäytteisiä quesadilloja. Tai sai, mutta niissä taisi olla välissä pelkkää juustoa. Siispä kehittelin omanlaiseni reseptin niistä aineksista, mitä kaapista sattui löytymään. 

VEGEQUESADILLAT 

Aloita koko höskä valmistelemalla kaikki komponentit! 

Soveltaminen sallittua ja jopa suositeltavaa, tässä vain listattuna ne, mitä itse käytin:

– keltainen paprika ja punainen suippopaprika suht isoiksi paloiki pilkottuna

– yksi keltainen ja yksi punainen sipuli isoksi lohkottuna sekä toinen punainen sipuli pikkuiseksi kuutioituna 

– yksi tomaatti pikkuiseksi silpuksi ja kaksi isommaksi lohkoksi

– kokonainen chili renkuloiksi ja muutama valkosipulinkynsi mahdollisimman pieneksi 

– huuhtele paketillinen kidneypapuja ja koverra muutama avokado ulos kuoristaan

– halkaise lime ja kaiva turkkilaista jugurttia kaapista 

– raasta reilusti juustoa 

– ota paketillinen tortillapohjia hollille 

1. Valmista guacamolea lisukkeeksi 

– samaan kulhoon muussattu avokado, muutama lusikallinen jugurttia, 

pieneksi silputtu sipuli, tomaatti ja valkosipuli

– sekoita ainekset keskenään, mausta limellä, ruususuolalla ja mustapippurilla

– pistä jääkaappiin maustumaan 

2. Valmista paputäyte

– ripsauta öljyä pannulle, kaada kidneypavut sekaan ja lämmittele niitä hetkinen 

– kaada sekaan nestettä, mausta makusi mukaan(itselläni taisi humpsahtaa mukaan ainakin

 juustokuminaa, paprikaa sekä ruususuolaa) ja painele lastalla pavut rikki

– anna nesteen imeytyä hetkisen ja siirrä kulhoon vetäytymään 

3. Valmista kasvistäyte

– ripsauta jälleen öljyä ja heitä pannulle tirisemään paprikat, chili 

sekä isoksi lohkotut tomaatit ja punainen sipuli 

– anna kasvisten pehmentyä ja siirrä kulhoon

4. Sitten tositoimiin eli quesadillat tulille(ja levy pienemmälle) 

– ripsauta jälleen hieman öljyä ja laita tortillapohja pannulle

– levitä päälle paputäytettä, kasvistäytettä, raakaa keltasipulia ja juustoraastetta

– laita toinen tortillapohja täytteiden päälle hyvin painellen 

– kun alimmainen tortillapohja on kevyesti ruskettunut ja välissä oleva juusto sulanut, käännä quesadilla lastaa käyttäen ja ruskettele toinen pohja 

– siirrä jäähtymään, leikkaa kuuteen osaan ja tee loput samalla kaavalla 

Parasta kylmän bissen ja sellaisen seuran kera, jonka kanssa voi huoletta lopuksi silitellä täysiä masuja sohvatyynyjen keskellä. Toisaalta noita ei kannata väkisin syödä kerralla, vaikka olisivatkin kuinka hyviä, koska maistuvat pirun maukkailta myös seuraavan päivän rääppiäisinä.