KIASMA + MARIMEKKO = KIMPASSA

Muistan huudelleeni täälläkin joskus kesän alkutaipaleella näyttelystä, jonka olin aivan pirun utelias näkemään. Sitten se kesä tuli ja meinasin unohtaa koko jutun. Minä, joka yleensä toteutan suurimman osan päähänpinttymistäni suhteellisen tehokkaalla aikataululla. 

Onneksi heräsin kuitenkin ajoissa, tarkalleen ottaen noin kolme päivää aikaisemmin, kuin näyttely suljettiin(ja itseasiassa koko Kiasma, jossa aloitettiin remontti). Ja vielä onnekkaampaa oli se, että viimeisen aukioloviikonloppunsa näyttelyyn pääsi ilmaiseksi. Ei-niin-innoissaan oleva mieskin on yllättävän helppo suostutella mukaan, kun liput eivät rokota lompakkoa kolikonkaan vertaa. 

Eikä edes haittaa, jos missasitte koko näyttelyn, sillä mä olin siitä niin tohkeissani, että kuvasin joitain omia suosikkejani puhelimeni muistiin. Siispä olkaatte hyvät, pieni taidenäyttely maantai-iltanne(tai jos olette jo normaaleja ihmisiä ja olette nukkumassa, niin puhutaan varmaan jo tiistaista) ratoksi. 

Voi Marimekko ja kaikki sen ihanat värit. Omia lempitöitäni oli ehdottomasti koko näyttelyn graaffisesta ilmeestä vastanneet Maija Louekarin printit sekä monen monta metriä pitkä räsymatto, jossa kuteina oli käytetty Marimekon kankaiden hulpioita. Myös tuo armeijallinen erilaisia posliininukkeja saisi päivänä hyvänsä muuttaa mun kotiini hengailemaan. 

Kävitteks tei katsomassa Kimpassa-näyttelyn? Jos, niin mikä oli teidän lempi?