ALL PILING UP

Jokaikisen muuton ja suursiivouksen myötä, joita kumpiakin tulee allekirjoittaneelle vastaan aika ajoin, yhteydessä olen koittanut karsia. Useimmiten kirsppiskasseihin lentelee vaatteita, mutta olen huomannut, että ullakolleni on ilmestynyt myös muutamia laatikoita, jotka ovat täynnä erinäistä sisustuskrääsää. 

Tiedättekö, korsiteellisia kehyksiä. Kynttilänjalkoja. 

Söpöjä pikku sydämiä, joita voi ripustella sinne tänne. 

Suurimman niistä olen ostanut joskus taannoin ensimmäiseen kotiini, joka oli kaikessa söpöydessään vähänkin liian söpö tai saanut lahjaksi. Nykyisin kodissani asustelee enää valtaisa kasa koristetyynyjä, muutamia kynttilöitä sekä muutama isompi taulu tai seinälautanen. Ja siltikin tuntuu välillä, että niitäkin on aivan liikaa. Joko tyyli on selkiintynyt tai tämä kaikki on vaan osa sitä materia-ahdistusta, joka on muhun vuosien kuluessa hiipinyt. 

Kun tasot ovat tyhjentyneet turhista koriste-esineistä, joiden ainoa käyttötarkoitus on näyttää hyvältä, olen löytänyt itsestäni uuden omituisen puolen. Mulla kun tuntuu olevan tällä hetkellä jokin kummallinen tarve pinota kaikkea. Joka kulmalla on kasa kirjoja, lehtiä tai lookbookeja, jotka olen juuri lukenut, tai joihin ajattelin lähipäivinä syventyä. Sängyn vieressä nököttää pino tyynyjä, jotka vain harvoin jaksan pedata itse sängyn päälle ja keittiössäkin on riehunut joku pinoamiseen erikoistunut mielipuoli. 

Mutta kameran linssin läpi asiaa tutkiessani, asiat eivät sittenkään ole niin hassusti. Siellä täällä hengailevat pinot luovat tänne kummallisesti yhtä kotoisaa fiilistä kuin ne sohvalla olevat pehmoiset tyynytkin. Ainoa asia, mille on tehtävä jotain, on tuo keittiön aputason teepino. Se alkaa massiivisuudessaan näyttää niin naurettavalta, että mun on varmaan keksittävä jokin toinen säilytysratkaisu(ideoita otetaan vastaan, vaikka keittiönkaapit vois olla esimerkiksi ihan näppärä) ja otettava tuo taso ihan alkuperäiseen tarkoitukseensa. 

Tämä asia on tosin saatettu istuttaa aivoihini jo taannoin yhden kaksilahkeisen toimesta, joka huomautti, että mun pikkuisessa keittiössäni ei ole juurikaan laskutilaa. Mitä kummaa, kun mää niin näppäränä oon sinne ostanut tuollaisen erillisen tasonkin, johon saa esim. leikkuulaudan ja ruokatarpeet laskettua…..