WHAT EVERY WOMAN SHOULD HAVE IN THEIR CLOSET

Ainakin viimeiset kaksi vuotta muotilehdissä, noissa jokanaisen raamatuissa, on kohkattu sellaisesta ihmeellisestä asiasta, kuin vaaleansininen kauluspaita, joka jokaisella naisella tulisi olla vaatekaapissa. Suurinpiirtein yhtäkauan, ellen kauemminkin, olen minä etsinyt moista. En kovin aktiivisesti, mutta etsinyt kuitenkin. 

Mulla on maailman surkein muisti. Mutta jos sinne jotain jää, niin muistijälkiä kuvista, visuaalisista kokonaisuuksista ja väreistä. Jossain siellä muistin perukoilla on hengaillut jo useamman vuoden kuva naisesta, joka oli pukeutunut kaikessa yksinkertaisuudessaan nahkaiseen kynähameeseen ja vaaleansiniseen kauluspaitaan. Siitä kuvasta se kaipuu varmaan on alunperin alkanut. 

Yksinkertaisempi leidi varmasti astelisi kauppaan, noukkisi kaupan kaikki vaaleansiniset kauluspaidat ja sovittelun jälkeen valitsisi niistä sen, mikä pukee häntä parhaiten. Mutta meikäläinen on hieman hankalampi tapaus. Mulle ei kelpaa mikä tahansa, mistä löytyy kaulukset ja suurinpiirtein oikea väri. Sen pitää jotenkin puhutella mua, tuntua päällä siltä, kuin se olisi ainakin muutaman vuoden vanha ja jo pehmoiseksi kulunut. 

Siksi hieman yllätyinkin, kun se vain käveli vastaan. Tai tarkemmin mä kävelin sen luo, kun odottelin muutama viikko takaperin työterveyslääkäriin pääsyä ja kulutin aikaani Aleksin henkkamaukalla. Nappailin tapojeni vastaisesti alerekeistä tavaraa sovittelematta ja marssin kassalle ilmeisesti jossain kipeyskohtauksissani ja pulitin kaikki itselleni. Jos yhtään auttaa, niin lupaan, että jokaikinen ostamani asia on tämänhetkisellä lemppari-listallani. 

Ensimmäistä kertaa kauluspaita pääsi päälleni päivä ennen juhannusta. Yhdistin sen mustiin pillifarkkuihin sekä asustekaksikkoon, joita muistan tituleeranneeni täydelliseksi pariksi. Ja sitä ne taitavat ollakkin. Niin luonnollisesti ne sointuvat yhteen tuon puuvillaisen paidan kanssa, jossa uskon asuvani monen monta leppoisaa päivää tulevaisuudessakin. 

Ja ehkä joku päivä, mä kaivan vaatekaappini kätköistä nahkaisen hameen ja kokeilen, voinko mäkin näyttää yhtä huolettoman tyylikkäältä siinä kokonaisuudessa, jota olen mielessäni vaalinut useamman vuoden ajan.