I PROMISE TO MAKE U AN OMELETTE, I MADE U AN OMELETTE

Enpäs muuten ihan äkkiseltään muista, koska sitä olisi viimeksi tullut jaettua ruokavinkkejä täällä blogin puolella. (Myönnän tosin, että meikäläisen instagramin pääannista pitää huolen aamupalatarjottimet ja muut herkut.) Nyt on kuitenkin tullut kokattua muutamana sunnuntaina peräkkäin niin makoisaa munakasta, että pakko kertoa teillekkin. 

Niin ja sen lisäksi se myös näyttää niin hyvältä, ettei sitä vaan voi olla kuvaamatta. 

Mä olen tehnyt tuon munakkaan päivälliseksi kahdelle hengelle, toisella kertaa vedettiin tyytyväisenä koko pannu, tällä kertaa oli niin tuhti kaveri, että jätettiin loput aamiaiseksi. Toimi oikein hyvin siis myös kylmänä kahvin kanssa. 

Tää on oiva tapa hukata kaikki ylimääräiset kasvikset jääkaapista tai käyttää edellisen päivän tähteitä. Tämän munakkaan, niin kun kaiken muunkin mun kokkailun avainsana on rentous. Hyvä ruokavinkki tämä on myös niille, jotka lähtee juhannukseksi mökkeilemään tai muuten vain elelee tällä hetkellä huomattavan paljon mökkimaisemissa, niin kuin allekirjoittanutkin. Tämäkin munakas on nimittäin paisteltu tyylikkäästi kaasugrillin sivukeittimellä. 

Herkkumunakkaaseen tarvitset esimerkiksi: 

– uusia perunoita – kesäkurpitsaa

– tomaattia – kevätsipulia

– fetajuustoa – kananmunia

– voita – pippuria 

Tekeminen on naurettavan yksinkertaista. Jos sinulla on jotain sellaisia lisukkeita messissä, jotka haluat paistaa, tee se ensimmäisenä. Tässä tapauksessa mä annoin vähän väriä kesäkurpitsoille, jotka olin itkettänyt ja pyyhkinyt etukäteen. Kurpitsat sivuun odottamaan, tilalle nokare voita ja halkaistut uudet(ja aikaisemmin keitetyt) perunat pannulle. Itse laitan perunoita niin paljon, että pannun pohja peittyy kokonaan. Kun potut on saaneet rapsakan ulkomuodon kaada kananmunat pannulle. Mulla meni tuohon isoon pannuun kuuden luomumunan kenno oikein näppärästi. Anna munille lämpöä niin kauan, kunnes reunat alkavat näyttää kypsiltä ja vähennä sitä sitten hieman. Lado päälle muut täytteet, tässä tapauksessa grillatut kesäkurpitsat, tomaatti ja fetajuusto. Nosta pois liedeltä, ripottele päälle kevätsipulia, rouhaise mustapippuria ja anna hyytyä rauhassa. Oikeasti, siinä menee hetki. Käy välissä vaikka lämmittämässä sauna tai korkkaamassa bisse. 

Sitten vaan lautaselle, ahteri aurinkoisimpaan paikkaan mitä löytyy ja ääntä kohden. Suosittelen kokeilemaan tätä esimerkiksi juhannuskrapulan selättäjäksi.