QUINOA&GRILLED VEGETABLES

Budapestin kuvia on tulossa, lupaan sen, mutta sitä ennen keskitytään johonkin hippasen tärkeämpään. Meinaan ruokaan. Meitsi palasi viikonloppuna Hermanniin mukanaan muutama nälkäinen naikkonen, joille väänsin pikaisesti hiukan mahan täytettä. En tiedä olinko enemmän innoissani siitä, että pääsin pitkästä aikaa häärimään omaan keittiööni, vai siitä, että kerrankin sain jakaa kokkaukseni jonkun kanssa. 

Jommastakummasta olin kuitenkin niin sekaisin, että jätin muutaman suht oleellisen komponentin ruuasta jääkaappiin notkumaan, mutta ei anneta sen häiritä. Eli siis kun tekstissä lukee öljymarinoitu feta, mutta sitä ei kuvissa näy, älkää hämääntykö. Se on meitsin kultakalan muisti asialla vain. 

6.1

Quinoaa ja grillattuja kasviksia kera tsatsikin

(kolmelle hengelle, lihan lisukkeena neljälle) 

– puolikas kesäkurpitsa

– punasipuli

– puolikas paprika

– muutama valkosipulinkynsi 

– kuivattuja tai tuoreita chilejä

– laadukasta öljyä (meitsi käytti luomu avokadoa) 

– merisuolaa

Heitä yllä oleva kasvissetti karskeiksi lohkoiksi paloiteltuna ja öljyyn kieriteltynä uuniin grillivastuksen alle kärventymään. Tarkkaile kavereita ja nosta ne jäähtymään, kun alkavat näyttää sopivan ruskettuneilta. Keitä sillä välin quinoa paketin ohjeen mukaan. Kolmelle hengelle riittää hyvin pari desiä kuivattua tavaraa, sillä se turpoaa melkoisesti keitettäessä. Itse maustoin keitinveden luomulaatuisella kasvisliemijauheella ja Unkarista 

kuskatulla paprikalla. Quinoan hauduttamiseen menee noin viisitoista minuuttia ja sillä välin voi pilkkoa uunissa olleet kasvikset pienemmiksi kuutioiksi sekä valmistaa tsatsikin. 

– purkki kermaviiliä (juustoportin luomu on parasta!) 

– valkosipulinkynsiä puristettuina 

– raastettua kurkkua 

– ruususuolaa ja mustapippuria 

Miksaa kaikki ainekset kulhossa sekaisin ja laita jääkaappiin maustumaan ja odottamaan lämmintä ruokaa. Tsekkaa, että quinoasta on kaikki vesi haihtunut ja mausta se tarpeen mukaan suolalla ja tirauksella sitruunamehua. Sekoittele joukkoon kasvikset, se meikäläisen kuvista unohtunut fetajuusto ja mahdollisesti vielä tuoreita, pieneksi hakattuja yrttejä. Tarjoa heti kylmän tsatsikin ja hyvän seuran kera! 

Tuli niin kova nälkä tätä kirjoitellessa, että on pakko paeta keittiöön kovertamaan avokadoja ruisleivän päälle. Saatan myös hauduttaa kolmannen pannullisen vihreää teetä ja syventyä vihdoinkin muodin historian tenttini ihmeelliseen maailmaan. 

PS. maailman kauneimmat, Indiskan kuviolliset astiat on muuten saatu blogin kautta. Ruuat olen sentään ostanut ihan itte.