HENRIK VIBSKOV@DESIGNMUSEO

Miljoonan muun uudenvuoden toiveeni seassa vilisi yksi, jota olen pyrkinyt toteuttelemaan pikku hiljaa. Toivoin ottavani enemmän irti omasta kotikaupungistani. Olen asunut Helsingissä pian puoli vuotta, mutta tuntuu, kuin olisin täällä edelleen vain pikkuisella visiitillä. Sellaisella, jossa lukittaudutaan vain hotellihuoneen allasosastolle lukemaan kirjoja ja vähät välitetään siitä, mitä ulkomaailmassa tapahtuu. 

Ja koska meikäläinen ei ole sellainen matkaaja, mietin, miksi olen sellainen täällä. Käyn koulussa, joskus ehkä jossain blogitapahtumissa tai ystävien kanssa lounaalla, mutta muutoin olen pitkälti kotona Hermannissa tekemässä omia juttujani. 

Olen ottanut vauvan askelia, niin kuin joka asiassa kai kuuluukin. Käynyt spontaanisti puolituttujen kotikirppiksillä tai astellut sisään Hakaniemen kauppahalliin, jonka ohi kuljen päivittäin, mutten koskaan ollut tohtinut mennä sisälle. Toissa viikolla kävin ensimmäistä kertaa elämässäni Helsingin tuomiokirkossa, lämmittelemässä, mutta kävinpä kuitenkin. 

Viime viikolla osallistuin Mimmin kanssa kokkauskurssille ja

muutama päivä aikaisemmin kävin tutustumassa Henrik Vibskovin uutuusnäyttelyyn. 

Pääsin mukaan avajaistilaisuuteen Indiedays Inspiration-bloggaajana, 

kyseessä kun oli Designmuseon ja Indiedaysin yhteistyökampanja. 

Mä suosittelen näyttelyä jokaiselle, jonka intohimo häilyy jossain vaatetuksen ja taiteen välimaastossa sekä ihan vain niille, jotka haluaa herkistää aistejaan ihan uudenlaisella tavalla. Itse nautin ainakin paljon erilaisten värien, tekstuurien ja mittasuhteiden leikittelystä ja soljuvuudesta, ja toivonkin, että onnistuin vangitsemaan sen ottamiini kuviin. Herkkua siis niille, jotka eivät pääse kipittelemään Helsinkiin kyseistä näyttelyä ihastelemaan. 

Mä voin ihan surutta myöntää rakastuneeni koko näyttelyyn aika palavasti. Mutta jos on pakko nimetä lemppareita, niin nostaisin esiin erityisesti ”The Russian Boys”-installaation, jossa vanhoista räätälien mallinukeista oli luotu ehkä jopa hiukan pelottavia teatterinukkeja. Toisena vannon suurta rakkautta herran vaatteille, joita oli näyttelyssä esillä kiitettävästi. Varsinkin simppelit leikkaukset yhdistettynä raisuihin kuoseihin puhuttelivat meikäläisen esteettistä silmään. 

HENRIK VIBSKOV@Designmuseo 

24.1-11.5.2014

Korkeavuorenkatu 23 

Liput 10e/opiskelijat 5e

Lisätiedot tästä!

”Designmuseon kevään suurnäyttely sukeltaa tanskalaisen nykymuodin pioneerin ja pelle pelottoman, Henrik Vibskovin, fantastiseen maailmaan ja tuo Helsinkiin nykymuodin nousevan tähden koko luomisprosessin ja poikkitaiteellisen vimman.” Ote täältä(click)

Käykääpä kiinnostuneet kurkkimassa, minulla tämä ainakin nousi vahvasti yhdeksi inspiroivimmista näyttelyistä, jossa olen käynyt ja hei, teinpä taas jotakin muuta, kuin istuskelin yksinäni kotona.